Marc Coucke en CIM Capital nemen Zoute Grand Prix over

Bij Zoute Grand Prix nemen ze afscheid van Filip en David Bourgoo. De samenwerking met de twee broers en de oprichters van de organisator van exclusieve oldtimer- en sportwagenevenementen wordt stopgezet. Marc Coucke, en de investeringsmaatschappij CIM Capital nemen de Zoute Grand Prix over.

In het nieuws: Coucke neemt met zijn investeringsvehikel Alychlo Zoute Grand Prix over. Hij slaat daarvoor de handen in elkaar met Marc Van Hool. Die laatste had eerder al aangegeven dat hij interesse had in het bedrijf.

  • Zoute Grand Prix was door de coronacrisis in de financiële problemen gekomen. Volgens de jongste jaarrekening van de Zoute Grand Prix voor 2022 had de onderneming toen een negatief eigen vermogen van 1,07 miljoen euro en torste ze 4,58 miljoen euro aan schulden.
  • Er werd uiteindelijk een herstelplan op poten gezet. Dat plan voorzag in een kwijtschelding van 60 procent van de schulden en een terugbetaling van de overige 40 procent binnen drie maanden. Uiteindelijk ging 90 procent van de schuldeisers daarmee akkoord.
  • Door de overname neemt het bedrijf afscheid van de oprichters. “De nieuwe aandeelhouders willen de broers bedanken voor het unieke concept dat ze hebben gecreëerd”, klinkt het in een persbericht.
  • Coucke en Van Hool gaan nu op zoek naar een nieuwe CEO. In afwachting daarvan zal CIM Capital het bedrijf aansturen.

Ook dit nog: De organisator laat weten dat alle geplande evenementen, waaronder de Rally de Durbuy en de Durbuy GT Tour, zullen doorgaan. Hetzelfde geldt voor de Zoute Grand Prix in oktober.

Meer