Manchester United zakt weg omdat club maar niet verkocht raakt

Bijna een jaar nadat de onpopulaire zakenfamilie Glazer de Engelse club Manchester United te koop zette, is er van een deal nog altijd geen sprake. Tot grote ergernis van de supporters, die met lede ogen aanzien hoe stadsrivaal Manchester City zowel sportief als qua infrastructuur een voorsprong uitbouwt.

Waarom is dit belangrijk?

Manchester United behoort, ondanks de beperkte sportieve successen van de voorbije jaren, nog steeds tot de drie waardevolste clubs ter wereld, zo bevestigen verscheidene ranglijsten. Maar door de onzekerheid aan de top blijven grote investeringen uit, wat supporters doen vrezen voor een vrije val.

In het nieuws: nieuwe manoeuvres in de overnamesaga rond Man United.

  • Qatar zou afhaken als kandidaat-koper, meldt onder meer de BBC. Sjeik Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani, een telg van de heersende familie Al Thani in Qatar, zou eerder dit jaar een bod van omgerekend bijna 6 miljard euro hebben ingediend bij de Glazers, maar het komt maar niet tot een deal. Qatar wil niet hoger gaan en zou volgens Engelse media zelfs helemaal uit het verkoopproces zijn gestapt.
  • Dat opent de deur
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer