Maggie De Block clasht met Marc Van Ranst

Voormalig minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) uit in een kranteninterview scherpe kritiek op de volgens haar vaak tegenstrijdige communicatie van virologen en andere experten. Dat valt bij viroloog Marc Van Ranst in slechte aarde.

‘Ze maken zelfs ruzie op tv’, zegt De Block (rechts op de foto) over de experts in een interview met de Franstalige krant La Dernière Heure. ‘En dat is hun recht, maar het is echt niet duidelijk voor de mensen. Dit was vorig jaar ook het geval. Virologen zeiden eerst dat we konden gaan skiën. Daarna klonk het dat ze ons gewaarschuwd hadden.’

‘Experts kondigen nu een derde, vierde en vijfde golf aan. De bevolking walgt van deze informatie en deze communicatie, het biedt geen perspectief.’

Reactie Van Ranst

‘Je moet maar durven’, reageerde Van Ranst (links op de foto) op Twitter. Hoewel De Block hem niet bij naam noemde, voelt de viroloog zich aangesproken. Over het ski-voorbeeld van zowat een jaar geleden zegt hij dat er op dat moment nog geen coronagevallen waren in de skigebieden en er nog maar 2 coronadoden waren in heel Europa.

Het dispuut tussen Van Ranst en De Block komt er kort na de open oorlog tussen diezelfde Van Ranst en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20