Maaltijdkoerier DoorDash nieuwe kaskoe van Softbank

Goed nieuws voor de investeerder Softbank na het WeWork-debacle. De maaltijdkoerier DoorDash haalt geld op en wordt daarbij gewaardeerd op 13 miljard dollar.

Softbank leidde in 2018 een kapitaalronde die DoorDash 535 miljoen euro opbracht. De Japanse investeringsfirma kreeg daardoor een niet nader bepaald belang in DoorDash.

De maaltijdkoerier doet nu een nieuwe kapitaalronde, zijn elfde al. Deze keer haalt hij 100 miljoen euro op, wat het bedrijf in totaal waardeert op 13 miljard dollar.

WeWork

DoorDash, een van de grootste investeringen van Softbank, is min of meer de reddende engel voor de geplaagde Japanners. Het bedrijf van Masayoshi Son zit in minder goede papieren nu het co-workingbedrijf WeWork zijn beursgang heeft geschrapt.

Softbank had al 29 procent van het bedrijf in handen, maar kocht meteen na het afblazen van de beursgang 80 procent en ontsloeg de topman, die al eerder in diskrediet was gekomen. Voorlopig maakt WeWork alleen verlies.

Los daarvan moesten de Japanners ook erg veel afboeken op het taxibedrijf Uber, dat stevig onder vuur ligt op de financiële markten. Het aandeel verloor sinds de beursgang in mei al 36 procent.

Softbank boekte het voorbije kwartaal, dat eindigde op 30 september, een verlies van 6,5 miljard dollar. Vorig kwartaal was er nog een winst van 10 miljard. Bij de publicatie van die cijfers biechtte Son op dat er nog problematische bedrijven in portefeuille zitten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20