Luchthaven Luik stuurt headhunter opnieuw uit in zoektocht naar nieuwe CEO

De luchthaven van Luik stuurt headhuntersbedrijf Egon Zehnder opnieuw op pad in zijn zoektocht naar een nieuwe CEO. Eind augustus weigerde de Fransman Christophe Bernardini, die was aangeduid om midden september de nieuwe topman te worden, uiteindelijk de job.

Liège Airport is de grootste vrachtluchthaven van het land. De vorige CEO, Luc Partoune, werd in februari ontslagen wegens een ernstige fout. Die had te maken met een consultancy-overeenkomst ter waarde van 60.000 euro, waarvoor er geen aanbesteding zou zijn uitgeschreven.

Na het ontslag van Partoune werd de toenmalige adjunct-CEO, Frédéric Jacquet, aangeduid als topman ad interim. Begin juli werd dan Christophe Bernardini aangekondigd als nieuwe CEO, maar die aanstelling ging dus niet door.

Het directiecomité van de Luikse luchthaven kwam vrijdag bijeen om zich te buigen over de kwestie. “Na contact met de aandeelhouders leek het aangewezen Egon Zehnder te belasten met diverse aanvullende taken om de best mogelijke kandidaat te kunnen voordragen”, meldt Liège Airport donderdag. De headhunter is “onmiddellijk begonnen met deze dringende aanvullende werkzaamheden”, luidt het voorts. “Er zijn al verschillende contacten gelegd met kandidaten die belangstelling hebben getoond voor de functie.” Ten laatste eind september wil het directiecomité een naam voordragen aan de raad van bestuur.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20