Luchthaven Charleroi boekt eerste bemoedigende resultaten sinds begin pandemie

De luchthaven van Charleroi heeft zijn eerste bemoedigende resultaten geboekt sinds het begin van de pandemie in maart 2020. In juli verwelkomde de luchthaven bijna 560.000 passagiers. “Een sterke stijging.”

Afgelopen maand ontving Brussels South Charleroi Airport zo’n 558.328 passagiers. Hoewel deze resultaten beter zijn dan aan het begin van het seizoen werd verwacht, zijn ze nog steeds 31 procent lager dan in juli 2019. Toen reisden er in dezelfde periode 808.025 passagiers via de luchthaven.

Toch zijn deze cijfers “zeer bemoedigend”, klinkt het in een persbericht. “Het is de eerste aanzienlijke stijging van het aantal passagiers in meer dan een jaar. Bovendien heeft de luchthaven in deze eerste maand van de zomervakantie het aantal passagiers meer dan verdubbeld in vergelijking met juli 2020.” Tijdens de eerste maand van de zomervakantie vorig jaar reisden slechts 241.234 reizigers via de luchthaven.

“We hebben een turbulente periode achter de rug en er liggen nog veel uitdagingen in het verschiet, maar juli heeft aangetoond dat de vraag naar reizen blijft bestaan”, zegt Philippe Verdonck, CEO van Brussels South Charleroi Airport. “Deze zomer werden niet minder dan acht nieuwe routes ingehuldigd en deze winter zullen nog eens acht nieuwe steden worden aangeboden vanaf onze luchthaven.”

Middellandse Zeegebied is populair

Brussels South Charleroi Airport merkt ook op dat het Middellandse Zeegebied zeer populair is bij reizigers. De top vijf van bestemmingslanden in juli waren Italië, Spanje, Frankrijk, Marokko en Griekenland. Deze zomer worden dagelijks gemiddeld 140 vluchten uitgevoerd en worden meer dan 200 bestemmingen aangedaan.

“We moeten inspanningen blijven leveren om de situatie te stabiliseren en de terugkeer naar de normale toestand, waar iedereen op hoopt, te verwezenlijken”, besluit Verdonck.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20