Opsteker voor Wallonië: Legoland komt wellicht naar Charleroi

De pretparkmultinational Merlin Entertainments heeft Gosselies nabij Charleroi uitgekozen als site voor een nieuw themapark rond de figuurtjes van Lego.

Dat bevestigt de Britse groep in een persbericht. Samen met het investeringsfonds Sogepa, een vehikel van de Waalse overheid dat de gronden bezit, gaat Merlin de plannen uitwerken om in Gosselies een Legoland Resort te bouwen dat zich zal richten op Lego-fans in de Benelux en Noord-Frankrijk. Eerder was sprake van mogelijk 1.000 tot 1.500 jobs die daardoor gecreëerd zouden worden.

De opening van het laatste Europese Legoland-park dateert al van 19 jaar geleden, in Zuid-Duitsland. Helemaal zeker is de komst van themapark naar de regio-Charleroi nog niet, maar het feit dat de keuze nu publiek gemaakt wordt, duidt erop dat het menens is.

‘Het potentiële project werd warm onthaald door de leiders van de regio. We zullen met alle sleutelspelers blijven werken in de regio, waaronder Sogepa, en we zullen een definitieve beslissing nemen over het project, wanneer de effecten van de pandemie voorbij zijn’, zegt John Jakobson, de operationeel directeur van Merlin Entertainments.

Wat voorafging: Chinese autobouwer Thunder Power uit beeld voor Caterpillar-site Charleroi, hoop nu op Legoland gevestigd

Lees ook: Themapark rond Super Mario in Osaka gaat open na bijna 1 jaar uitstel

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20