Lift brengt gasten tegen 18 meter per seconde naar hoogste hotel ter wereld

In Shangai is het J Hotel geopend op de bovenste verdiepingen van de 632 meter hoge Shanghai Tower in het financiële district van de stad. De Shangai Tower is het op één na hoogste gebouw ter wereld na de Burj Khalifa van Dubai.

Het J Hotel heeft naast een restaurant op de 120e verdieping en 24 uur per dag persoonlijke butlerservice, ook zeven restaurants, bars, een spa, een zwembad op de 84e verdieping en alle andere gebruikelijke attributen van een tophotel. Maar het zijn vooral de liften die menig gast zich zal herinneren, want ze brengen hem of haar met een snelheid van 18 meter per seconde naar de 165 luxueuze kamers van het J Hotel.

De opening werd gedeeltelijk vertraagd door de pandemie, maar het hotel ontvangt sinds zaterdag niet onbemiddelde gasten die op elk uur van de dag of de nacht een beroep kunnen doen op de diensten van een persoonlijke butler.

Een overnachting is niet goedkoop. Om de opening te vieren biedt het J Hotel een “special” van 3.088 yuan (400 euro) per nacht aan. Maar wie een “J Suite” wil boeken, compleet met kristallen kroonluchters en sauna, kan rekenen op een factuur van 8.675 euro.

Het J hotel is onderdeel van Jin Jiang International Hotels werd zaterdag officieel geopend.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20