Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 02 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Leuvens bedrijf ontwikkelt 3D geprint zuurstofmasker

Logo Business AM
Coronacrisis

06/04/2020 | Emmanuel Vanbrussel | 2 min leestijd

Het beademingstoestel ontwikkeld door het Leuvense Materialise

Materialise begint in Leuven en en in de VS meteen met de productie van 3D geprinte zuurstofmaskers die in de coronaviruscrisis een alternatief kunnen zijn voor de schaarse beademingstoestellen.

‘Met deze geassembleerde maskers kunnen artsen de tijd die een patiënt aan een mechanische beademingstoestel hangt verkorten, wat helpt om de druk op de leveranciers van beademingstoestellen te verminderen’, zegt de Leuvense pionier in 3D printing.

Door het zuurstofmasker te koppelen aan standaardapparatuur die in de meeste ziekenhuizen beschikbaar is, ontstaat een toestel dat de ademhaling van patiënten vergemakkelijkt door het creëren van druk in de longen. De techniek heet ‘positieve eindexpiratoire druk’ (Engels: PEEP).

Materialise is nu bezig met het versnellen van de reglementaire registraties die cruciaal zijn om de veiligheid van patiënten en zorgverleners te garanderen. Het bedrijf verwacht het apparaat midden april ruim beschikbaar te hebben voor ziekenhuizen.

Snelle wereldwijde uitrol

‘3D-printing speelt een cruciale rol in de strijd tegen de wereldwijde coronaviruspandemie door het mogelijk te maken innovatieve oplossingen te ontwikkelen en deze zeer snel wereldwijd beschikbaar te hebben’, zegt directeur medische toestellen Brigitte De Vet van Materialise. ‘Tegelijkertijd is het van cruciaal belang dat de medische producten die we op de markt brengen veilig en effectief zijn.’

De zogeheten Materialise NIP Connectors zullen geproduceerd worden in gecertificeerde faciliteiten van het bedrijf in België, in het Amerikaanse Plymouth (Michigan) en bij partnerbedrijven.

Lees ook: Brussels ziekenhuis gebruikt snorkelmaskers van Decathlon om coronapatienten te helpen

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks