Laruelle en Dewael doen verder tot 16 maart

Koninklijke opdrachthouders Patrick Dewael (Open Vld) en Sabine Laruelle (MR) blijven nog even in functie.

Dewael en Laruelle werden deze namiddag om 16u op audiëntie verwacht bij koning Filip. Daar bleven ze anderhalf uur om het verdere verloop van de regeringsvorming te bespreken.

Koning Filip hoorde het tussentijds verslag van de opdrachthouders aan en heeft hun opdracht verlengd tot 16 maart.

‘De Koning heeft de heer Dewael en mevrouw Laruelle belast om verder de nodige initiatieven te nemen om snel een regering te vormen. Deze zal de dringende problemen waaraan ons land het hoofd moet bieden prioritair aanpakken. Zij zullen een eindverslag uitbrengen uiterlijk op 16 maart’, klinkt het op het Paleis.

Die dringende problemen, dat is natuurlijk het coronavirus covid-19 dat ook ons land geraakt heeft. De economische gevolgen daarvan komen nu ook aan het licht. Een regering vormen wordt dus des te belangrijker.

Daarnaast rommelde het ook stevig tussen N-VA en CD&V deze ochtend, met hulp van een ledenbevraging van die laatste. Over de systematiek van die bevraging zijn wat vraagtekens, maar het gaf Laruelle en Dewael wel munitie om enkele scenario’s kracht bij te zetten. Een restregering rond Wilmès of toch Vivaldi, bijvoorbeeld.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20