Larry Ellison, Binance en Qatar steunen Elon Musk bij zijn overname van Twitter

Elon Musk heeft 18 investeerders bekendgemaakt die mee met hem willen investeren bij zijn overname van Twitter.

De opvallendste namen zijn Oracle-stichter Larry Ellison (1 miljard dollar), cryptobeurs Binance (500 miljoen dollar) en een investeringsfonds dat gelieerd is aan de staat Qatar (375 miljoen dollar).

Dit is de lijst die de beurswaakhond SEC publiceerde:

In totaal kon Musk 7 miljard dollar binnenhalen bij de investeerders, waardoor hij minder hoeft te lenen bij de bank. Hij verkocht al een pak Tesla-aandelen om de overname mee te financieren. Twitter wordt door zijn bod op circa 44 miljard dollar gewaardeerd.

Saudische prins

Uit de SEC-documenten blijkt ook dat de Saudische prins Al-Waleed bin Talal aandeelhouder van Twitter blijft in de nieuwe constellatie. Hij wees eerder nochtans het bod van Musk formeel af, maar keert nu op zijn stappen terug.

Met stichter Jack Dorsey, die eerder openlijk het bod van Musk steunde, zijn de discussies nog aan de gang, zo staat er te lezen. Als ook Dorsey aan boord blijft, zal Twitter minstens drie grote believers in cryptomunten (Musk, Dorsey en Binance) als aandeelhouder hebben.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.