Komt er een hogere limiet voor contactloos betalen?

Contactloos betalen is een prima oplossing voor wie zichzelf extra wil beveiligen tegen covid-19. In Nederland hebben de banken daarom besloten om de limiet voor die transacties op te trekken van 50 naar 100 euro.

Met de meeste bankkaarten kan u tegenwoordig contactloos betalen in de supermarkt. Tenminste, tot een bedrag van 25 euro, daarna is uw pincode intoetsen vereist.

Limiet omhoog

Logisch dat men dat laatste in coronatijden wil vermijden. Winkels voorzien al oorstokjes om een code in te toetsen zodat u niet onverhoeds corona oploopt van uw voorganger. Contactloos betalen is dus slechts beperkt een oplossing.

In België staat de daglimiet voor contactloos op 50 euro. Ook in Nederland is dat het geval, alleen besliste de overheid nu omwille van het coronavirus om die limiet op te trekken naar 100 euro.

Risico

In België bekijken de banken het, weet sectororganisatie Febelfin te zeggen aan De Tijd. ‘Dat is een complexe oefening, en we moeten zeker zijn dat een limietverhoging geen extra risico’s met zich meebrengt’

Uiteraard brengt zo een verhoging risico’s met zich mee. Als u wordt bestolen of er wordt fraude gepleegd, bent u mogelijk een groter bedrag kwijt. Daarom is het voor de banken een moeilijke evenwichtsoefening.

Lees ook: Bancontact: ‘Maak eerst toetsenbord schoon vooraleer pincode in te tikken

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20