Klimaatactiviste Greta Thunberg zoekt de schoolbanken terug op

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg gaat, na een onderbreking van één jaar, terug naar school. Dat liet ze weten op Twitter.

De 17-jarige Thunberg is het wereldwijde symbool geworden van de strijd die jongeren voeren voor het klimaat. In 2018 startte ze voor het Zweedse parlement met acties, die kregen al snel navolging in andere landen.

Om zich ten volle toe te leggen op de strijd voor het klimaat, zette Thunberg haar onderwijscarrière een jaar on hold. Nu wil ze de draad terug oppikken, al is ze iets te laat. In Stockholm is de zomervakantie al sinds vorige week voorbij, maar dat paste niet in de agenda van Thunberg. Ze bevond zich toen nog in Duitsland op een klimaatbetoging.

Eisen voorleggen

Ook mocht de klimaatactiviste samen met haar Vlaamse tegenhanger Anuna De Wever op bezoek bij de Duitse bondskanselier Angela Merkel. ‘Greta, Luisa (Neubauer, de Duitse klimaatactiviste), Adélaïde (Charlier, de Franse activiste) en ik hebben de ambitie om bij zoveel mogelijk staatshoofden persoonlijk onze eisen te gaan voorleggen. Merkel is de eerste in ons rijtje’, liet de oprichtster van Youth for Climate daarover optekenen.

Op haar Twitterpagina zette Thunberg een foto van zichzelf met een rugzak en een fiets in de hand. ‘Het voelt geweldig om weer op school te zijn’, schreef ze bij de foto.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20