KBC laat Bel20 beursweek in schoonheid afsluiten

De Belgische en Franse beursindexen konden de meubelen redden na een zwakkere beursopening, terwijl de Nederlandse beurs er niet is in geslaagd om het tij te keren.

Nadat de Bel20 deze ochtend zijn start gemist had, kon de index toch nog een bescheiden winst boeken bij sluiten van de beurzen. De Bel20 ging 0,53 procent hoger.

KBC was één van de sterkhouders in de korf van de 20 belangrijkste aandelen in ons land. De grootbank kon gisteren uitpakken met een nettowinst van 697 miljoen euro in het derde kwartaal. Dat is meer dan wat de analisten voor ogen hadden. Zij gingen uit van een nettowinst van 600 miljoen euro. Naar aanleiding van die kwartaalcijfers verhoogde Deutsche Bank vrijdag het koersdoel van 56 naar 61 euro. Het aandeel sloot de beursdag 3,99 procent hoger af.

Het aandeel van Bpost ging 4,79 procent hoger nadat de Bank of America het koersdoel voor het postbedrijf heeft verhoogd naar 10 euro. Bpost gaat op 8 december een strategie-update geven.

Renault en Engie duwen Franse beurs in het groen

Ook onze zuiderburen sloten de beursweek in het groen af. De CAC40 ging 0,33 procent hoger. De sterkste stijgers waren Renault en Engie. De aandelen van die twee bedrijven gingen respectievelijk 5,74 en 3,19 procent hoger. Engie liet dondernamiddag nog weten dat het een deel van zijn dienstendivisie (Engie Solutions) in een aparte entiteit gaat onderbrengen.

In het noorden van ons land hebben ze minder reden om te vieren. De AEX ging 0,53 procent lager. Het aandeel van KPN sloot de beurs af met een verlies van 2,27 procent nadat het donderdag ruim 6 procent hoger schoot. Bloomberg liet gisteren weten dat de Wallenbergs via EQT KPN benaderd hebben voor een vriendelijk bod.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20