Kalme start voor Wall Street

Er is in de Verenigde Staten heel wat op til de komende dagen, gaande van bedrijfsresultaten tot de pogingen om de Amerikaanse president Donald Trump af te zetten. De beurzen zijn de handelsdag rustig gestart.

Kort na het luiden van de openingsbel bleven de Dow Jones en de S&P500 dicht bij huis. De Nasdaq ging 0,5 procent hoger.

Drukke dagen in het vooruitzicht

Er staat de komende dagen heel wat te gebeuren in de Verenigde Staten. Zo wordt er dinsdag in het Huis van Afgevaardigden over een motie gestemd die Mike Pence in staat stelt om via het 25e amendement Trump af te zetten als president van de Verenigde Staten. De kans dat de vicepresident dit gaat doen is weliswaar zeer klein.

Indien dat niet lukt, gaan de Democraten proberen om de president af te zetten via een tweede impeachmentprocedure. Die wordt waarschijnlijk woensdag opgestart.

Voorts komen er in de tweede helft van de week heel wat bedrijven met resultaten over de brug.

Winst voor Moderna

Moderna won 1,8 procent. Het farmabedrijf liet maandag weten dat zijn vaccin waarschijnlijk tot één jaar beschermt tegen het coronavirus. Voorts heeft Zwitserland het vaccin goedgekeurd en gaat Uber de vaccinverdeling ondersteunen.

Het aandeel van Zoom ging kort na het luiden van de openingsbel 1,2 procent hoger. Het bedrijf wil 1,5 miljard dollar ophalen met de uitgifte van nieuwe aandelen. Het is nog niet duidelijk tegen welke prijs de aandelen worden uitgegeven.

De Amerikaanse supermarktketen Walmart gaat binnenkort bankzaken aanbieden samen met de investeringsmaatschappij Ribbit, die onder meer de beleggingsapp Robinhood in portefeuille heeft. Het aandeel ging kort na de opening van de Amerikaanse beurzen 1 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20