JP Morgan geeft personeel in Hongkong tot 5.000 dollar als ze op hotel in quarantaine moeten

Hongkong hanteert momenteel zeer strenge coronamaatregelen. Inwoners die van het buitenland komen of reizigers moeten zich eerst twee tot drie weken afzonderen in een hotel of een corona-quarantainekamp alvorens ze vrij mogen bewegen. De Amerikaanse bank JP Morgan wil daarom personeel in Hongkong tot 5.000 dollar betalen als ze op hotel in quarantaine moeten.

Wie een bezoekje wil brengen aan Hongkong moet eerst twee tot drie weken op hotel of in een corona-quarantainekamp in quarantaine gaan. Het Nederlandse dagblad NRC bracht enkele dagen geleden het verhaal van een aantal mensen die zich tientallen dagen moesten afzonderen kort nadat ze toekwamen in de regio. Het maakt meteen duidelijk hoe streng de coronamaatregelen zijn in Hongkong. Diezelfde regels gelden ook voor inwoners die terugkeren van een reis naar het buitenland. Wie in quarantaine moet, wordt verplicht om zelf op te draaien voor de kosten.

Vergoeding tot 5.000 dollar

JP Morgan heeft daarom een compensatieregeling uitgewerkt. Uit een memo van de bank die Reuters kon inkijken blijkt nu dat de bank sommige personeelsleden in Hongkong tot 5.000 dollar wil betalen voor hun quarantaineverblijf.

Die beslissing is er gekomen nadat Jamie Dimon, de CEO van JP Morgan, vorige week een bezoekje had gebracht aan Hongkong. Hij moest toen van de overheid niet in quarantaine gaan. Hij is welgeteld 32 uur gebleven in de regio.

Dure quarantainemaatregelen

De terugbetalingsregeling loopt van 1 december 2021 tot november 2022. Iedereen die tijdens die periode Hongkong verlaat om een bezoekje te brengen aan familie in het buitenland kan een beroep doen op die regeling. “Wij erkennen dat de dure quarantainemaatregelen in Hongkong voor velen van jullie gevolgen hebben gehad wat betreft het bezoeken van familie en geliefden in het buitenland”, staat er in de memo.

Hongkong heeft de laatste maanden nauwelijks nieuwe besmettingen geregistreerd, maar de regering houdt zich aan strenge regels en gesloten grenzen. Tot nu toe heeft de regio 12.402 coronabesmettingen geteld en is 66,8 procent van de bevolking gevaccineerd tegen het coronavirus, blijkt uit gegevens van de regeringssite.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20