Jeff Bezos is niet langer de rijkste persoon ter wereld, volgens Forbes Billionaires Index

Jeff Bezos, de oprichter van Amazon, is niet langer de rijkste persoon ter wereld. In tegenstelling tot wat je zou verwachten moet de miljardair zijn toppositie niet afstaan aan Elon Musk. Die staat op de derde plaats in de index van Forbes. Wie heeft Bezos van de troon gestoten?

De Forbes Billionairs Index volgt dagelijks op hoe het gesteld is met het vermogen van de rijkste personen ter wereld. In die index is er maandag één opvallende verschuiving gebeurd: Bezos voert niet langer de lijst aan. Hij is zijn toppositie verloren aan Bernard Arnault (en zijn familie), CEO van het luxebedrijf LVMH. Volgens Forbes beschikt de man over een vermogen van 198,5 miljard dollar. Jef Bezos komt nu met een vermogen van 192,6 miljard dollar op de tweede plaats. Elon Musk, de CEO van Tesla, vervolledigt de top 3 met een vermogen van 184,4 miljard dollar.

Koersverlies Amazon

Dat Bezos net nu terrein moet prijsgeven, komt niet geheel als een verrassing. Amazon is donderdag naar buitengekomen met de kwartaalresultaten. Daaruit bleek dat de nettowinst met 48 procent was gestegen tegenover een jaar eerder. Desalniettemin reageerden de beleggers teleurgesteld. Ondanks de stijgende winstcijfers heeft het e-commercebedrijf de eerste omzetdaling in drie jaar aangekondigd.

Tussen donderdag en vrijdag is de aandelenkoers gezakt van 3.600 naar 3.327 dollar. Dat is een verlies van 7,5 procent. Bezos heeft nog zo’n 51 miljoen aandelen van Amazon in handen. Een koersdaling treft de voormalige CEO van Amazon dan ook in zijn portefeuille.

Andere top 3 bij Bloomberg

Arnault en zijn familie bezitten 47,5 procent van de LVMH-aandelen. LVMH bestaat onder meer uit de luxemerken Louis Vuitton, Christian Dior, Celine, Moët & Chandon, Hennessy en Tiffany. De aandelenkoers van LMVH is sinds begin dit jaar gestegen van 512 tot 696 dollar. Dat is een stijging van bijna 36 procent.

Volgens de rangschikking van Bloomberg zijn Bezos en Musk de rijkste personen ter wereld. De Bloomberg Billionaire Index geeft aan dat beide miljardairs elk over een vermogen van 193 miljard dollar beschikken. Opvallend: Arnault staat pas op de derde plaats. Volgens Bloomberg heeft de CEO van LVMH een vermogen van 177 miljard dollar. Dat is ruim 20 miljard dollar minder dan wat Forbes aangeeft.

(lb)

Lees ook: Bezos biedt NASA 2 miljard dollar voor contract maanlander

Meer
Lees meer...
Markten