Jack Dorsey: Twitters raad van bestuur is “disfunctie van het bedrijf”

Het zit er bovenarms op in de raad van bestuur van Twitter. Sinds Elon Musk met zijn overnamebod kwam, wordt er steeds meer kritiek geuit over de manier waarop de raad te werk gaat. Ook voormalig Twitter-CEO Jack Dorsey maakte zijn ongenoegen duidelijk.

In een aantal reacties heeft Twitter-oprichter Jack Dorsey stevig uitgehaald naar de raad van bestuur van het sociale medium. Dorsey zegt dat de raad op “consistente” basis “de disfunctie van het bedrijf” is. “Is het toegelaten dat je dit zegt?”, vraagt een andere twitteraar aan de tech-ondernemer. Waarop Dorsey hem beantwoordt met een droge “nee”.

De kortstondige inkijk in de interne keuken wekte de interesse van heel wat gebruikers van het platform. Die schoten in actie om Dorsey aan de tand te voelen, maar altijd hetzelfde liedje: de voormalige CEO houdt de lippen – noodgedwongen – stevig op elkaar. “Als je echt gelooft dat de raad van bestuur zo disfunctioneel is/was, waarom kon je er dan zelf niks aan doen toen je nog CEO was?”, vraagt Scott Wapner, een journalist van CNBC. “Zo veel om te zeggen… maar zo weinig dat er mag gezegd worden”, reageert Dorsey.

Dorsey zetelt sinds zijn aftreden als CEO van Twitter nog in de raad van bestuur van het bedrijf. Dat mandaat loopt in mei echter ten einde.

Bewogen tijden bij Twitter

De Twitter-oprichter uitte zijn frustraties in bewogen tijden voor het bedrijf. Een week geleden deed Tesla-CEO Elon Musk namelijk een overnamebod op de socialemediasite van 43 miljard dollar (39,6 miljard euro). De raad van bestuur staat echter niet te springen om Musk het bedrijf te laten overnemen: daarom hebben ze een zogenaamde ‘gifpil‘ ingezet. Dit moet verhinderen dat Musk zijn belang nog verder kan uitbreiden.

Over het vertrek van Dorsey liet Musk ook weten dat daarmee de laatste grote aandeelhouder van het bedrijf de raad verlaat. Daardoor liggen volgens hem de belangen van de raad van bestuur niet op dezelfde lijn als die van de aandeelhouders.

Maandag gooide Musk nog meer olie op het vuur in de hele saga rond zijn overnamebod door te zeggen dat de leden van de raad onder zijn voorzitterschap geen vergoeding zouden krijgen. “Dat is een besparing van 3 miljoen dollar per maand”, zei de centimiljardair uitdagend.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20