Italië versoepelt lockdown vanaf 4 mei

Italië, een van de landen die het zwaarst getroffen werden door het coronavirus, heropent vanaf begin mei geleidelijk zijn economie. Dat kondigt premier Giuseppe Conte aan in Italiaanse media.

Italië was het eerste Europese land dat in volledige lockdown ging en alle winkels, restaurants en cafés sloot. Het land is dan ook erg zwaar getroffen door het coronavirus. Er zijn in totaal 181.228 besmettingen en 24.114 doden vastgesteld in het Mediterraanse land.

Al snel volgde de rest van Europa. Ook in België moet iedereen binnenblijven en zijn alle winkels en horeca gesloten. Premier Sophie Wilmès (MR) hintte er al op dat er vanaf 4 mei een zogenaamde exit uit de quarantaine van start zou gaan en Italië is dat nu ook van plan. Dat blijkt uit een gesprek tussen de Italiaanse krant Corriere della Serra en premier Giuseppe Conte.

‘De versoepeling zal regionaal en gradueel gebeuren. We houden rekening met de verschillen tussen de regio’s’, zegt Conte. ‘Alles meteen openen zou onverantwoord zijn.’

Later deze week komt Conte met meer verduidelijking. Begin deze maand maakte hij al provisoire plannen bekend.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20