Italië pompt 25 miljard euro in economie

De Italiaanse regering heeft vrijdagavond een stimuluspakket van 25 miljard euro goedgekeurd om de economie te ondersteunen, die zwaar te lijden heeft onder de coronacrisis.

Het decreet omvat niet minder dan 103 bepalingen. Het gaat onder meer om uitstel van belastingtermijnen, een verbod voor werkgevers om werknemers te ontslaan tot ze minstens 18 weken technisch werkloos zijn geweest en belastingkortingen voor bedrijven die hun loontrekkenden opnieuw aan het werk zetten.

Daarnaast verlengt Rome het noodinkomen van 400 tot 800 euro per maand per gezin, afhankelijk van de samenstelling, en mobiliseert de regering een half miljard om de overuren van het personeel in de gezondheidssector te betalen.

Met het pakket ‘beschermen we jobs, ondersteunen we werknemers, spreiden we belastingtermijnen en helpen we de regio’s, de lokale besturen en het zuiden’, kondigde premier Giuseppe Conte vrijdagavond aan. ‘We blijven onze burgers, bedrijven en werkenden steunen.’

Om Zuid-Italië te ondersteunen komt er een fiscaal gunstig regime voor de regio’s in dat deel van het land. Het zuiden was voor de coronacrisis al het armste deel van Italië, en werd daarbovenop erg hard getroffen door de epidemie.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20