Italië laat vanaf half mei buitenlandse toeristen toe, indien ze gevaccineerd zijn

Italië zal deze maand nog gevaccineerde toeristen toelaten zonder dat ze in quarantaine moeten. Dat kondigde de Italiaanse eerste minister Mario Draghi aan. Volgens Draghi is het land ‘klaar om de wereld weer te verwelkomen’.

Steeds meer Belgen zijn gevaccineerd tegen het coronavirus. Goed nieuws voor zij die houden van reizen, want naar Italië mag het stilletjes aan ongehinderd.

‘Onze bergen, onze stranden, onze steden en ons platteland gaan weer open. En dit proces zal in de komende weken en maanden versnellen’, zei premier Draghi dinsdag na een bijeenkomst van de ministers van Toerisme van de G20 in Rome. ‘Weinig landen zijn zo met toerisme verweven als Italië. De wereld verlangt ernaar om hier te reizen.’

Momenteel vijf dagen quarantaine

De Italiaanse regering voert een nationale ‘groene pas’ in, die vanaf de tweede helft van mei van kracht zou gaan. ‘Vanaf half mei kunnen toeristen over de Italiaanse pas beschikken … de tijd is dus rijp om uw vakantie naar Italië te boeken’, aldus Draghi.

Niet enkel gevaccineerden zouden zonder hinder kunnen reizen naar Italië. Bezoekers die ingeënt zijn met een door de EU goedgekeurd vaccin tegen Covid-19, hersteld zijn van de ziekte of 48 uur voor de reis een negatieve test hebben ondergaan, zullen zonder beperkingen het land mogen binnenkomen, aldus een bron van het ministerie van Toerisme aan The Guardian.

Momenteel moeten mensen die vanuit de EU in Italië aankomen vijf dagen in quarantaine blijven.  Die verplichting zal dus naar verwachting worden afgeschaft op 15 mei.

CDC nog niet mee

‘We krijgen veel boekingen uit het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het is geen toeval dat dit de landen zijn waar de meeste vaccindoses zijn toegediend’, vertelde Stefano Bettanin, voorzitter van Property Managers Italia, vorige week aan de Italiaanse krant Corriere della Sera. Hij zei dat Sicilië en Puglia de populairste trekpleisters waren.

Dat terwijl het Amerikaanse Centers for Desease Control and Prevention (CDC) Italië momenteel classificeert onder niveau 4: ‘Very High Level of COVID-19’. Het advies luidt:  ‘Door de huidige situatie in Italië lopen zelfs volledig gevaccineerde reizigers het risico om Covid-19-varianten op te lopen en te verspreiden en moeten zij alle reizen naar Italië vermijden.’

Het is niet duidelijk of het Amerikaanse advies over twee weken zal veranderen. (mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20