“Iraanse veiligheidsdiensten doodden al meer dan 300 betogers”

Volgens de mensenrechtenorganisatie Iran Human Rights stierven op twee maanden tijd al 326 betogers in Iran, waaronder 43 kinderen en 25 vrouwen.

Waarom is dit belangrijk?

De protesten begonnen op 16 september, nadat de 22 jaar oude Mahsa Amini stierf door politiegeweld, omdat ze haar hoofddoek niet correct droeg. De protesten verspreidden zich over het land, en breidden ook uit tot betogingen tegen het regime in Teheran. Volgens The Guardian vormen ze 'de grootste bedreiging voor het regime sinds de Iraanse Revolutie van 1979'.

De cijfers: 326 mensen stierven al, volgens mensenrechtenorganisatie Iran Human Rights.

  • Volgens de organisatie Iran Human Rights is het gepubliceerde cijfer 'het absolute minimum'. CNN geeft aan het cijfer niet te kunnen checken, aangezien in Iran het internet, media die niet door de overheid worden gecontroleerd en oppositiegroepen worden onderdrukt of offline gehaald. Verschillende andere mensenrechtenorganisaties en journalisten geven andere cijfers over het aantal slachtoffers. Zo no
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer