iPhones met Fortnite erop overspoelen eBay, met prijzen tot 8.500 euro

iPhones waarop Fortnite is geïnstalleerd, worden te koop aangeboden op eBay met prijskaartjes tot omgerekend 8.500 euro.

Eerder in augustus bracht Fortnite-maker Epic Games Apple ertoe het populaire ‘Battle Royale’-spel uit de App Store te verwijderen. Maar Apple heeft besloten om de app niet vanop afstand te verwijderen van iPhones die in omloop zijn. Dat betekent dat iedereen die Fortnite voor de hetze op zijn iPhone heeft geïnstalleerd, nog steeds toegang heeft tot de game.

Collectors item

Sommige van die gebruikers willen munt slaan uit de verwijdering van Fortnite uit de App Store. Een zoekopdracht op eBay met de termen ‘iPhone Fortnite geïnstalleerd’ of ‘Fortnite iPhone’ levert honderden aanbiedingen op met abnormaal hoge prijzen.

Een iPhone X waarop de game vooraf was geïnstalleerd, had een vraagprijs van 10.000, of 8.500 euro. Dat is wat aan de hoge kant, andere aanbiedingen variëren van een paar honderd dollar tot enkele duizenden.

Fortnite is een game die gratis te spelen is. Bovendien is het spel op allerlei platformen te spelen, van Playstation over pc tot smartphone. Daarom lijkt het gek om duizenden euro’s neer te tellen om het spel te kunnen spelen op een iPhone. Daarom is het goed mogelijk dat de verkopers de toestellen beschouwen als een collectors item. 

Epic Games protesteert tegen de commissie van tot 30 procent die Apple neemt voor in-app-aankopen. De gameontwikkelaar heeft twee rechtszaken aangespannen tegen de techgigant omdat die zich daarmee zou schuldig maken aan concurrentieverstorende praktijken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20