Investeren in oldtimers kan nu al vanaf 42 euro

In de VS lanceert de start-up Rally Road een investeringsapplicatie die privé-personen toelaat te investeren in oldtimers. Instappen kan al vanaf 50 dollar (42 euro). Het bedrijf kon eerder deze week succesvol een financieringsronde afsluiten bij een aantal investeerders. Daarbij werd 2,9 miljoen dollar opgehaald.

Voor elke wagen die Rally Road aankoopt wordt een apart filiaal opgericht, dat de eigendomstitel van de wagen bezit. Daarna worden 2.000 aandelen gecreëerd die apart kunnen worden aangekocht en recht geven op 1/2000-ste deel van die wagen.

Rally Road maakt voor elke wagen een fiche op die weergeeft hoe veel maal de wagen al van eigenaar is veranderd en wat de waarde van gelijkaardige exemplaren is.

Eens de 2000 aandelen verkocht zijn, zet Rally Road de aandelen voor een periode van 3 maanden vast. Na die periode kunnen ze via een interne internetveiling opnieuw worden verhandeld via het spel van vraag en aanbod.

Op die manier wil Rally Road mensen mee laten profiteren van de significante prijsstijgingen die de voorbije jaren in de markt voor oldtimers zijn genoteerd.

De wagens zullen worden geconserveerd in speciaal daarvoor gebouwde ruimtes, waarin camera’s zullen worden geplaatst, waarmee een 24/7 live stream zal worden uitgezonden. Die moet elke aandeelhouder van elke wagen toelaten op elk moment de wagen in kwestie te bekijken. 

Oldtimers leveren het grootste rendement op

Op de verzamelmarkt hebben klassieke wagens de voorbije eeuw aan de belegger het grootste rendement opgeleverd, blijkt uit een rapport van de London Business School en Credit Suisse

Berekend werd dat een klassieke wagen sinds het begin van de twintigste eeuw in reële waarde – rekening houdend met de inflatie – 242 keer zijn aankoopprijs heeft opgeleverd.

Belg is gek op oldtimers en klassieke wagens

Dat is ook de Belgische liefhebber van klassieke wagens niet ontgaan. Het voorbije jaar waren op de Belgische automarkt 126.241 oldtimers ingeschreven. Wanneer er echter gekeken wordt naar wagens met een leeftijd van minstens vijfentwintig jaar, loopt dat cijfer echter nog gevoelig verder op. In totaal komt het Belgische autoverkeer immers aan 259.531 wagens die al minstens een kwarteeuw geleden werden gebouwd.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20