Internetbrowser Opera en “nieuwe Bitcoin” slaan handen in elkaar

Noors webverkennerbedrijf Opera stelt vandaag in een persbericht dat het “de eerste browser” wordt die op Solana gebaseerde gedecentraliseerde toepassingen (dApps) zal ondersteunen. De integratie van het cryptonetwerk zou begin volgend jaar al gebeuren. Ook zal Opera het token van Solana, SOL, toevoegen aan zijn crypto-wallet.

Waarom is dit belangrijk?

2021 was het jaar van Solana, pijlsnelle blockchaintechnologie die door enthousiaste cryptobeleggers de “Ethereum-killer” en zelfs de "nieuwe Bitcoin” wordt genoemd. Wordt 2022 het jaar van de bevestiging?

Solana Labs, de firma achter het cryptonetwerk, zal met Opera samenwerken aan de integratie.

Web 3.0

Opera, een beursgenoteerd bedrijf, biedt sinds 2018 web 3.0-ondersteuning en een ingebouwde crypto-wallet in zijn browsers, zowel mobiel als op desktop.

“De Solana-blockchain brengt snelle, goedkope transacties die zullen helpen om meer mensen aan boord te krijgen van web 3.0 en DeFI. Opera zal directe toegang tot Solana bieden aan haar honderden miljoenen gebruikers, Solana zal eerst worden geïntegreerd in Opera voor Android”, aldus het persbericht.

De ontwikkelaars van Solana menen dat een transactie op hun netwerk 24 keer minder energie verbruikt dan het opladen van een smartphone. Daarnaast zit intussen zo’n 12 miljard dollar in totale waarde vergrendeld in het netwerk.

Concurrentie

Opera ondervindt hevige concurrentie van Brave, een andere browser die zwaar leunt op de crypto-wereld en óok van plan is om Solana-ondersteuning toe te voegen. Maar Brave is iets vager geweest over het wanneer van die Solana-integratie, wat een analist van cryptonieuwssite CoinDesk doet besluiten dat Opera wellicht de eerste zal zijn om samen te werken met Solana.

(ns)

Meer