Elon Musk over web 3.0: “Het klinkt als bullshit”

Tesla-baas Elon Musk heeft zich op Twitter zeer kritisch geuit over web 3.0. Via de berichtendienst liet hij uitschijnen dat hij er geen grote fan van is. Nochtans is de cryptogemeenschap laaiend enthousiast over de volgende grote internetevolutie.

In een tweet donderdag schreef Musk dat web 3.0 bullshit is. Hij reageerde daarmee op een tweet van Sam Altman, de medeoprichter van OpenAI. Altman schreef dat hij verwacht dat de gemiddelde durfkapitaalrendementen voor investeringen in de jaren 2020 nog lager zullen zijn dan die van de jaren 2010, vanwege een vloedgolf aan kapitaal. Hij zei dat hij nog nooit van zoveel durfkapitalisten had gehoord dat ze bereid zijn om veel lagere rendementsdoelen te accepteren.

“Ik wil ook even vereenvoudigd suggereren dat web 3.0 misschien nog steeds rendementen heeft die in lijn liggen met die van 2010. Maar veel durfkapitalisten zullen deze trein missen”, voegde hij eraan toe. Dat was voldoende om een reactie van Musk uit te lokken.

Een opvallende reactie van Musk

De reactie van Musk is op z’n minst opvallend te noemen. Om te beginnen scharen heel wat cryptoliefhebbers, een groep waar de Tesla-baas ook tot behoort, zich achter het concept van web 3.0. Dat wordt beschouwd als de volgende natuurlijke grote internetevolutie. Die term behelst in principe de trend waarbij internettoepassingen meer op elkaar zijn afgestemd, kunnen samengaan of geïntegreerd kunnen worden.

Volgens velen zal de blockchaintechnologie een belangrijke rol spelen bij deze internetevolutie. Bij web 3.0 wordt er immers ook gesproken van een volledig gedecentraliseerd systeem.

Voorts heeft Kimbal Musk, de broer van de miljardair, eerder deze week een DAO (decentralized autonomous organization) gelanceerd die gericht is op filantropie. Volgens velen is de DAO een mooi voorbeeld van een web 3.0-project. De broer van Musk heeft ook al vol lof gesproken over de nieuwe internetfase.

(evb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20