Internetbrowser Brave vergemakkelijkt aanschaf van cryptomunten

Met de nieuwe versie van de blockchain-internetbrowser van webverkennerbedrijf Brave kun je makkelijk SOL-munten kopen, verkopen en aanhouden.

Dankzij een update kan de Brave-cryptoportemonnee nu gebruikt worden om tokens van het Solana-netwerk (SOL) te kopen, verkopen en aan te houden. Hiervoor wordt samengewerkt met het betalingsplatform Ramp. Dat stelt gebruikers van de browser in staat om crypto direct vanuit hun Brave Wallet te kopen. Zo hoeven ze de digitale munten niet eerst op een beurs, zoals Coinbase of Binance, in te slaan en ze dan over te brengen naar de wallet.

“Met de Ramp-integratie zullen Brave-gebruikers meer tijd kunnen besteden aan wat ze leuk vinden en minder tijd aan het pijnlijke proces van het omzetten van hun fiatvaluta’s naar crypto”, citeert de cryptonieuwssite Decrypt het hoofd marketing van Ramp, Greg McEwan.

Privacy

De privacybrowser Brave blokkeert niet alleen trackers, scripts, cookies en advertenties van derden. De webverkenner verschaft ter compensatie ook de kans om geld te doneren aan sites via z’n eigen cryptomunt (BA, of: Basic Attention Token). De onderneming wil op die manier gebruikers belonen voor het surfen op het web en tegelijkertijd internetreclame minder opdringerig en relevanter voor de gebruiker maken.

Binnenkort zullen BAT-houders de munt ook kunnen gebruiken om NFT’s op Magic Eden, de NFT-marktplaats op het Solana-netwerk, te kopen en verkopen.

In een verlaring noemde Brave de lage kosten en snelle transactiesnelheden van Solana als redenen waarom met de blockchain wordt samengewerkt.

Solana

2021 was het jaar van Solana, een pijlsnelle blockchaintechnologie die door enthousiaste cryptobeleggers de “Ethereum-killer” en zelfs de “nieuwe Bitcoin” werd genoemd.

Ook geldt Solana als energiezuinig. Zo bracht de Solana Foundation, het bedrijf achter het netwerk, vorig jaar een rapport uit waarin te lezen staat dat een cryptotransactie op Solana zo’n 0,00051 kilowattuur aan elektriciteit zou opslurpen.

Volgens Google verbruikt een zoekopdracht op het netwerk van het bedrijf zo’n 0,0003 kilowattuur: Solana zou dus minder energie verbruiken dan twee Google-zoekopdrachten. Dat is ook een hallucinant verschil met de 1.100 kilowattuur die één Bitcoin-transactie nodig heeft. Dat zou genoeg zijn om een gemiddeld Amerikaans huishouden voor zes weken te voorzien van stroom.

1 SOL, de munt van het netwerk, was op een gegeven moment 260 dollar waard. Nu heeft, onder invloed van de berenstemming op de cryptomarkt, het token echter flink wat gas teruggenomen en wordt het verhandeld tegen 48 dollar.

Brave is niet de eerste internetbrowser met een voorliefde voor het cryptonetwerk. Zo kondigde het Noorse webverkennerbedrijf Opera eerder aan “de eerste browser” te zijn die op Solana gebaseerde gedecentraliseerde toepassingen (dApps) gaat ondersteunen. (mah)

Meer