Interieurpaus Axel Vervoordt verankert imperium in België

De Antwerpse kunstverzamelaar en interieurdesigner Axel Vervoordt brengt al zijn internationale activiteiten onder in een holding met als thuisbasis de woon- en bedrijvensite Kanaal in Wijnegem.

Axel Vervoordt is een designgoeroe die celebrities als Madonna, Sting, Bill Gates, Robert De Niro en Kim Kardashian tot zijn klanten rekenen. Hij begon als eenvoudige antiquair, maar werkte zich op tot een van de invloedrijkste kunsthandelaars en binnenhuisarchitecten ter wereld.

Familiale miljoenenbusiness

De Axel Vervoordt Groep wordt al enige tijd operationeel gerund door zijn zoon Boris en is uitgegroeid tot een internationaal gerichte familiale kmo met ongeveer 85 werknemers, van kunsthistorici over binnenhuisarchitecten tot logistieke medewerkers.

De familie heeft nu besloten de wereldwijde activiteiten te groeperen. Onder meer de vestiging voor interieurinrichting in New York en de tweede galerij in Hong Kong worden ondergebracht in een overkoepelende holding met thuisbasis Kanaal, de voormalige jeneverstrokerij in Wijnegem die de Vervoordts uitbouwen tot een esthetische woon- en bedrijvensite.

De nieuwe Axel Vervoordt Holding overkoepelt de vennootschappen Interior & Design, Art & Antiques, Hong Kong Ltd. en New York LLC, Cincipiendi en Fimogest. ‘Deze inbrengen in natura vertegenwoordigen een totale waarde van 24,7 miljoen euro’, staat in de oprichtingsakte te lezen.

De holding werd opgericht om de continuïteit van de activiteiten te bestendigen voor de lange termijn

Boris Vervoordt, zakelijk leider Axel Vervoordt Groep

‘De holding werd opgericht om de continuïteit van de activiteiten te bestendigen voor de lange termijn en verder te kunnen ontwikkelen’, zegt Boris Vervoordt in een korte toelichting aan Business AM.

https://www.instagram.com/p/Bq2PAVRHVkB/

Het huis van het gezin Kim Kardashian – Kanye West, dat ingericht werd door Axel Vervoordt

Meer