Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 30 MRT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Indiase outsourcing worstelt met lockdown

Logo Business AM
Economie

26/03/2020 | Marc Horckmans | 3 min leestijd

De activiteiten van een callcenter zijn niet altijd even gemakkelijk met thuiswerk op te vangen. - Gary John Norman/Image Source

De beslissing van de Indiase premier Narendra Modi om zijn land in een lockdown te plaatsen om de verspreiding van het corona-virus te bestrijden, vormt een grote uitdaging voor een bijzonder belangrijke pijler van de Indiase economie.

Vertegenwoordigers van de outsourcing-sector zeggen immers dat het bijzonder moeilijk zal zijn om de activiteit van callcenters en informatica-services louter op basis van thuiswerk op peil te houden. Onder meer de National Association of Software and Service Companies (Nasscom) heeft al gewaarschuwd voor aanzienlijke moeilijkheden.

Callcenters

‘Veel van de bedrijven die zakelijke diensten – zoals callcenters, informaticadiensten en automatiseringsprocessen – aanbieden, zeggen niet voorbereid te zijn om arrangementen rond thuiswerk te maken,’ zegt het persbureau Reuters.

‘De sector heeft het niet gemakkelijk om een plan uit te werken dat een continuïteit van de activiteiten garandeert. De problemen doen dan ook de vraag rijzen of outsourcing en aanverwante diensten – nochtans één van de uithangborden van de Indiase economie – in een crisis zoals de corona-epidemie soepel kunnen blijven functioneren.’

‘In de technologiestad Bangalore hebben verscheidene werknemers getuigd dat managers tot aan de aankondiging van Modi verzoeken van hun medewerkers om thuis te kunnen werken, herhaaldelijk hebben afgewezen,’ aldus Reuters. ‘Vele werknemers zouden nochtans hun bezorgdheid hebben uitgedrukt dat ze in een ruimte met vele collega’s dicht bij elkaar moesten werken.’

Gevoelig

‘Het probleem is niet eenvoudig,’ verduidelijkt een woordvoerder van een technologiebedrijf tegen het persbureau. ‘De technologie vormt meestal niet de grootste hinderpaal. Vaak is de regelgeving een groter struikelblok, samen met vragen over verantwoordelijkheden wanneer er iets fout zou gaan.’

‘In sommige gevallen moeten bedrijven toestemming van de klant vragen voordat ze hun werknemers kunnen toestaan om buiten het kantoor aan gevoelige projecten te werken.’

Een reeks Indiase softwarebedrijven – onder leiding van Tata Consultancy Services en Infosys – hebben in het westen naam gemaakt met het aanreiken van goedkope oplossingen voor routinematige computerproblemen. Daardoor hebben ze op de markt van de outsourcing een belangrijke plaats verworven.

Modi had in zijn aankondiging ook duidelijk gemaakt dat aan de informaticasector een uitzondering op de lockdown zou kunnen worden toegestaan. Sommige bedrijven proberen een aantal belangrijke projecten alsnog verder op kantoor te laten afwerken. Andere ondernemingen hebben echter massaal bij hun werknemers thuis computer-infrastructuur laten installeren.

Nasscom heeft in een verklaring duidelijk gesteld zich volledig achter het gezondheidsbeleid van de Indiase overheid te scharen.

Source: Reuters


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton