Indiaas betaalbedrijf haalt 1 miljard dollar op

Paytm, een Indiase specialist in digitale betalingen, is na de kapitaalronde 16 miljard dollar waard. Onder andere het Japanse Softbank en Ant Financial Services van de Chinese techgroep Alibaba nemen deel.

Het bedrijf maakt in zijn blogpost geen details bekend, maar een bron zegt aan het persagentschap Reuters dat het 1 miljard ophaalde.

Met het geld wil Paytm zijn financiële diensten uitbreiden. Het is nu vooral bezig is met goedkope digitale betalingen, waarmee het pionierde in India, maar binnenkort biedt het ook leningen en verzekeringen aan. Het wil zelfs actief worden als beursmakelaar.

De betaalspecialist heeft daar 100 miljard roepie (1 miljard euro) voor over.

Softbank

Volgens de bank Credit Suisse wordt de markt van digitale betalingen in India de komende vier jaar 1.000 dollar waard. Nu is dat nog 260 miljard.

De Japanse investeerder Softbank, die al 18 procent bezit van het bedrijf en nu volgens de gespecialiseerde website Techcrunch nog eens 200 miljoen aanbracht, is sinds de mislukte investering in WeWork op zoek naar nieuwe investeringen.

Eerder pompte hij al extra geld in de maaltijdkoerier DoorDash, die ondertussen in een rechtszaak verzeild raakte, en hij is bezig met de oprichting van een techbedrijf dat ook digitale betalingen aanbiedt. Met PayPay heeft het ook nog eens zijn eigen betaaldienst. Hoe het die drie investeringen wil combineren, is niet duidelijk.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20