India voor mobiele data de goedkoopste markt ter wereld

In India hebben mobiele data een gemiddelde kostprijs van 0,09 dollar per gigabyte. Met dat niveau is het land de goedkoopste markt ter wereld om mobiele data te kopen.

Dat zegt een onderzoek van Cable.co.uk, gebaseerd op een analyse van meer dan 5.000 mobiele data-abonnementen in 228 landen in februari van dit jaar.

Volgens Cable.co.uk is Sint-Helena de duurste locatie ter wereld om mobiele data te kopen. Het land moet met een gemiddelde kostprijs van 52,50 dollar per gigabyte rekening houden. Dat is 583 keer hoger dan in India.

Afrika

Van de twintig goedkoopste markten ter wereld situeren er zeven zich in Azië. Tussen de tien duurste markten blijken vijf naties uit de Sub-Sahara te kunnen worden teruggevonden.

Israël staat met een kost van 0,11 dollar per gigabyte wereldwijd op een tweede plaats. Daarna volgen Kirgyzië, Italië, Oekraïne en Kazakhstan. In al die landen blijft de prijs onder het niveau van 0,50 dollar. De top tien bestaat verder uit Somalië, Sri Lanka, Rusland en Vietnam, waar een prijs van 0,57 dollar werd opgetekend.

De Falklands zijn met een prijsniveau van 40,41 dollar na Sint-Helena wereldwijd de duurste markt voor mobiele data. Nauru (30,47 dollar), Bermuda (28,75 dollar) en Sao Tomé & Principe (28,26 dollar) vormen de rest van de top vijf. Daarna volgen Malawi, Benin, Tsjaad en de Kaaiman Eilanden. Tokelau sluit met een tarief van van 17,75 dollar de top tien van de duurste markten voor mobiele data af.

België

Cyprus is met een bedrag van 13,56 dollar de duurste lidstaat van de Europese Unie. In België moet gemiddeld 4,88 dollar per gigabyte worden betaald. Daarmee staat het land in de rangschikking volgens goedkoopste tarieven op de 162ste plaats.

Data zijn daarmee in België alvast duurder dan in Duitsland (4,06 dollar), Luxemburg (3,89 dollar), Nederland (2,98 dollar), Groot-Brittannië (1,39 dollar) of Frankrijk (0,81 dollar).

De Verenigde Staten staan met een bedrag van 8 dollar per gigabyte op een 188ste plaats.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20