In Californië kan je nu de huur betalen via bitcoin

Vastgoedmakelaar Caruso in de Amerikaanse staat Californië aanvaardt vanaf woensdag huurbetalingen via bitcoin. Oprichter en dollarmiljardair Rick Caruso gelooft in bitcoin als de valuta van de toekomst.

De miljardair Rick Caruso, oprichter van het gelijknamige Amerikaanse vastgoedbedrijf, stapt de wereld van bitcoin in. Vanaf woensdag accepteert zijn onderneming betalingen voor de huur in bitcoin voor al zijn residentiële woonsten.

Daarvoor ging Caruso een partnerschap aan met Gemini, de cryptobeheerder van één van de twee gebroeders Winklevoss. Tyler Winklevoss voert samen met zijn broer Cameron crypto al jaren een gepassioneerd betoog voor crypto zoals bitcoin. Volgens hen zou bitcoin ooit maar liefst 500.000 dollar waard zijn en op een dag zelfs goud vervangen als standaard.

‘We geloven dat crypto niet zal weggaan. Daarom is het een goede investering voor ons. We hebben een stevig aandeel van wat we normaal in de kapitaalmarkt pompen daarom in bitcoin gestoken’, legde Caruso uit in het Amerikaanse programma ‘Power Lunch’.

In de voetsporen van Tesla

Caruso is daarmee een van de grotere pioniers die bitcoin officieel aanvaarden als betaalmiddel. Op 24 maart zette Tesla nog een betaalknop voor bitcoin op haar Amerikaanse sites, waardoor de prijs van de crypto weer de hoogte in schoot. Woensdag stond de bitcoin nog op 56.000 dollar, wat een stijging van 11.000 per stuk betekende, vergeleken met vorige week.

Ook banken op Wall Street tonen steeds meer interesse voor de cryptomunt. De Amerikaanse bank Morgan Stanley was de eerste grote bank die in maart een bitcoinfonds voor haar superrijke klanten aanbood. Ook Goldman Sachs zal wellicht binnenkort een soortgelijk investeringsfonds voor bitcoin en andere crypto openen.

Bitcoin voor bewoners

Bewoners van de appartementen van Caruso kunnen ook zelf bitcoin verdienen. ‘We gaan een loyaliteitsprogramma aanbieden in samenwerking met de gebroeders Winklevoss. Daarmee kan je zelfs bitcoin verdienen. Die kan je dan uitgeven in de verschillende winkels op onze terreinen. We gaan een heel ecosysteem voor bitcoin uitwerken op ons vastgoed’, gaf Caruso ook nog mee.

Caruso beheert vooral luxueuze appartementen in Californië waaronder het die binnen het residentiële complex The Americana in Glendale. (wdm)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20