Ikea Japan verhuurt kleine appartementjes voor 0,77 euro per maand

Ikea Japan pakt uit met een opvallende actie. In de Japanse hoofdstad Tokio kan je nu namelijk appartementjes huren voor amper 0,77 euro per maand. De appartementen zijn – uiteraard – volledig bemeubeld door Ikea en je moet wel je verbruikskosten betalen.

Loop je soms door de kleine huisjes in Ikea en denk je: “Hier zou ik wel kunnen wonen”? Wel, in Japan kan je nu echt in zo’n Tiny Home van Ikea gaan wonen. In Tokio kan je nu namelijk een door Ikea bemeubeld appartement huren voor minder dan een euro per maand. Het gaat om een actie van de meubelfabrikant die zo tiny homes wil promoten. In Tokio wonen zoveel mensen dat klein wonen noodzakelijk is. Met hun piepkleine appartementen wil Ikea tonen dat zij de perfecte meubelen hebben om het beste uit een kleine ruimte te halen.

10 m²

De appartementjes zijn amper 10 m² groot en werden volledig bemeubeld door Ikea. Het gaat om kleine appartementjes in de wijk Shinjuku in Tokio. Een volledig bemeubeld appartement kost je amper 0,77 euro per maand, plus verbruikskosten.

Ikea lanceerde de campagne, waarvan knuffel Blåhaj het gezicht is, met enkele video’s op YouTube. Daarbij toonden ze ook het vloerplan van de piepkleine appartementjes. Het gaat om appartementen met een loft-ruimte, waarbij de benedenverdieping bestaat uit een kleine keuken, zithoek (met uitklapbaar bed), opklapbare tafel, wc en douche. Met behulp van een ladder kan je naar de tweede verdieping, waar de slaapkamer te vinden is.

Een jaar

De appartementen zijn beperkt in aantal en enkel wie een Ikea Family-kaart heeft maakt kans op een woning. De huurcontracten zijn geldig voor één jaar, dus tot en met 15 januari 2023. Ikea heeft speciale kantoren opgezet waar je meer informatie kan krijgen over de appartementen.

Bekijk hier een video met het volledige interieur van de appartementen, voorgesteld door Blåhaj:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20