“Ik ben terug”: Trump jaagt aandeel van SPAC achter Truth Social hoogte in met eerste bericht op sociale media in meer dan een jaar tijd

De voormalige president van de Verenigde Staten Donald Trump heeft zijn comeback gemaakt op sociale media. Neen, Trump is niet opnieuw actief op Twitter, maar op zijn eigen platform Truth Social. Hij had eerder al aangegeven dat hij naar zijn eigen platform zou grijpen om in contact te staan met zijn volgers.

De afgelopen weken deden er heel wat geruchten de ronde over een mogelijke terugkeer van Trump naar Twitter. Het socialemediaplatform had begin vorig jaar zijn profiel verwijderd na de bestorming van het Capitool op 6 januari. Volgens Twitter had de voormalige president met zijn tweets zijn volgers aangezet tot geweld.

Comeback Trump

Musk draagt de “vrijheid van meningsuiting” hoog in het vaandel. Daarom wil hij van Twitter een platform maken waarop alle meningen zijn toegelaten. Dat zou dus de weg plaveien voor Trump om zijn comeback te maken op het socialemediaplatform. De voormalige president van de VS heeft intussen duidelijk gemaakt dat hij geen plannen heeft om terug te keren naar Twitter. “Ik blijf bij Truth,” liet Trump in een interview met Fox News weten.

Intussen heeft hij een eerste bericht gepubliceerd op zijn eigen platform. “Ik ben terug #COVFEFE”, schreef hij. Met die hashtag neemt Trump zichzelf op de korrel. COVFEFE is namelijk een verwijzing naar een typo in één van zijn tweets toen hij nog president van de VS was. “Ondanks de constante negatieve pers covfefe”, schreef hij in een bericht op 31 mei 2017.

SPAC schiet hoger

Beleggers reageren hoe dan ook enthousiast op de comeback van Trump op sociale media. Het aandeel van Digital World Acquisition, de SPAC waarmee Trump zijn mediabedrijf Trump Media & Technology Group naar de beurs wil brengen, noteert voorbeurs bijna 13 procent in het groen, nadat het de handelsdag donderdag 7,9 procent hoger heeft afgesloten.

Het aandeel had eerder deze maand nog zware klappen gekregen nadat Musk aankondigde dat hij een belang van 9,1 procent in Twitter had gekocht. Het aandeel van het blancochequebedrijf dook toen ruim 40 procent in het rood.

(mah)

Meer