De Homescreen van je iPhone zou er vanaf iOS 18 wel eens compleet anders kunnen uitzien

Apple gaat mensen met een iPhone in de toekomst meer mogelijkheden geven om hun startscherm naar wens aan te passen. Gebruikers zullen voor het eerst niet meer moeten vasthouden aan het bestaande raster. Meer specifiek zal je in iOS 18 op je iPhone apps andere kleuren kunnen geven.

In het nieuws: Mark Gurman, de bekende Apple-expert van de nieuwswebsite Bloomberg, berichtte in zijn nieuwsbrief over de plannen van Apple met het nieuwe besturingssysteem iOS 18. Gebruikers zullen daarin de mogelijkheid krijgen om “de kleur van apppictogrammen te veranderen”.

iOS 18

Op de officiële onthulling van iOS 18 is het nog even wachten. Dat komt er namelijk maar op de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Worldwide Developers Conference (WWDC) die van start gaat op 10 juni. Dan zal Apple de volgende grote update van zijn mobiele besturingssysteem aankondigen.

  • Deze nieuwe versie van iOS wordt omschreven als een van de grootste vernieuwigen ooit.

Andere kleuren

Daarbij zou er dus sprake zijn van de mogelijkheid om pictogrammen van applicaties op je homescreen aan te passen. Het is nog onduidelijk of de afbeeldingen van die apps volledig zullen kunnen worden aangepast of dat het enkel gaat om het geven van nieuwe kleuren.

  • Zo kan je bijvoorbeeld ervoor kiezen om al je sociale media één specifiek kleur te geven en alle werkapps een ander kleur.
  • Daarnaast moeten deze applicaties op je homescreen binnenkort niet meer in het vaste rasterstructuur staan die al sinds 2007 deel uitmaakt van de iPhone.

Andere nieuwigheden in iOS 18:

Meer