iOS 18: Apple springt mee op de AI-trein met gepersonaliseerde emoji’s

De ontwikkelaarsconferentie WWDC komt er terug aan. Daar zal Apple heel wat nieuwe features, apparaten en functies voorstellen. Wat daar zonder twijfel een belangrijke rol bij zal spelen, is de integratie van artificiële intelligentie (AI). Zelfs bij de emoji’s.

Waarom is dit belangrijk?

Eerder deze maand maakte Mark Gurman, Apple-insider bij Bloomberg, al bekend dat OpenAI en Apple aan het onderhandelen waren over een integratie van OpenAI op de apparaten van het bedrijf.

Hoe dat zich zal vertalen, komen we waarschijnlijk pas te weten tijdens de Worldwide Developers Conference. Toch kwam Gurman (via Bloomberg) deze week met een nieuwe primeur: Apple zal AI integreren in iOS18 om gebruikers hun eigen emoji's te laten maken.

AI-emoji’s

Gurman meldt dat Apple druk bezig is met de ontwikkeling van een programma op de iPhone waarmee gebruikers gepersonaliseerde emoji’s kunnen creëren dankzij generatieve AI. Met de op AI gebaseerde emoji-software kunnen gebruikers via een eenvoudige aanvraag hun eigen emoji’s ontwerpen voor elke situatie of gelegenheid.

Apple zal zelf ook nog steeds nieuwe emoji’s blijven toevoegen, maar gebruikers kunnen daarnaast dus ook hun eigen ding doen. De AI-feature is niet de enige nieuwigheid in iOS18. Eerder kondigde Apple al de Vehicle Motion Cues en de Eye Tracking aan. De software update zal waarschijnlijk beschikbaar zijn vanaf september.

Meer