Hoe kan je een kredietkaart aanvragen?

Ga jij regelmatig naar het buitenland en koop je vaak iets via het internet? Een kredietkaart is de ideale manier om jouw aankopen veilig te betalen. Hoe je zo’n kredietkaart kan aanvragen, kom je hier te weten.

Wat is een kredietkaart?

Een kredietkaart is een soort van bankkaart die jou betalingsuitstel geeft tot het einde van de maand. Nadien krijg je een overzicht van al je gedane uitgaven van die maand. Op een vaste dag, afgesproken met je bank, betaal je het voorgeschoten bedrag terug.

Voordelig aan een kredietkaart is dat het je beschermt en verzekert tegen allerlei mogelijke problemen. Bij internetaankopen word je bijvoorbeeld behoed tegen diefstal, schade of niet-levering. Ook bij fraude word je beschermd, dankzij de wettelijk verplichte verzekering tegen fraude die je bij een kredietkaart krijgt.

Verschillende soorten kredietkaarten

Vooraleer je een kredietkaart aanvraagt, lijsten we voor jou de verschillende soorten kredietkaarten op.

Meest aangevraagde kaart via rekening.be

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Tip: aanvragen in 2 minuten Gratis geld opnemen in België en het buitenland! Meest aangeklikte kredietkaartMeer informatie
Tip: U kan er alles online mee betalen!Meer informatie
Een kredietkaart voor studenten!Meer informatie 

De prepaidkredietkaart

Bij een prepaidkaart moet je zelf geld op de kaart zetten, vooraleer je er gebruik van kan maken. Je kan enkel het bedrag uitgeven dat je hebt opgeladen.

Kredietkaart zonder kredietopening

De kredietkaart zonder kredietopening is gekoppeld aan je bankrekening. Bij deze kaart krijg je maximum één maand betalingsuitstel. Na 30 dagen wordt het bedrag van je bankrekening genomen. Je betaalt hier geen interest op.

Klassieke kredietkaart

Bij de klassieke kredietkaart koop je vandaag iets aan en betaal je het later terug. Je krijgt gemiddeld twee maand tot na de aankoopdatum tijd om je kredietuitgave terug te betalen. Wil je geen rente betalen, dan moet je jouw kredietkaartuitgaven terugbetalen voor de vervaldag.

De bekendste kredietkaarten zijn: Visa, MasterCard, American Express, Maestro en Prepaid.

Hoe vraag je een kredietkaart aan?

Je kan een kredietkaart heel gemakkelijk online aanvragen. Er zijn heel wat instellingen die een kredietkaart aanbieden. Je maakt best een vergelijkend overzichtje met alle verschillende aanbiedingen van het moment en de voorwaarden die daaraan gekoppeld zijn. Je kan ook steeds terecht bij jouw bank om meer raad te vragen. Zij willen je met veel plezier gratis advies geven over wat de beste opties zijn voor jou.

Dankzij jouw nieuwe kredietkaart kan jij bij jouw volgende reis of aankoop overal ter wereld zorgeloos en veilig betalen. Opgelet, want een kredietkaart is verleidelijk. Probeer geen geld uit te geven dat je later niet kan terugbetalen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20