Het thuiskantoor 2.0: Doe eens aan telewerken vanuit de auto

Uitgekeken op de vier grijze muren van uw thuiskantoor? Nissan zet de leuze ‘werken kan van overal’ in de praktijk, met een minibusje dat als eenpersoonskantoor kan dienen.

Vergeet de koffiebar als hippe coworkplek. Een beetje digital nomad plaatst zijn kantoor op wielen, waarmee u letterlijk van overal kan werken. Nissans zogenaamde Dubbed Office Pod Concept speelt in op de coronacrisis, met hun ontwerp van een minibusje met ingebouwd bureaublad en een bureaustoel ontworpen door Herman Miller.

Het geheel is naar buiten uitschuifbaar zodat u kan werken in het midden van een bos – als de wifiverbinding dat toelaat tenminste. Introverte werkers kunnen het bureau dan weer met één druk op de knop naar binnen schuiven en in alle rust achter gesloten deuren werken.

Het Office Pod Concept van Nissan

Caravan wordt kantoor

De conceptauto is een aangepaste versie van Nissans NV350 Caravan, die in 2012 op de markt werd gebracht en vandaag in Japan wordt verkocht voor 2,3 miljoen tot 4 miljoen yen (tussen de 18.000 en 31.500 euro). Deze aangepaste versie met bureau werd gecreëerd voor het Tokyo Auto Salon, dat helaas door de coronacrisis en de nationale noodtoestand in Japan in het water viel. De auto werd daarom virtueel voorgesteld via een promofilmpje.

Nog extra snufjes zijn een handschoenenkastje met een UV-lamp die antibacterieel zou werken, waardoor u volgens Nissan persoonlijke items zoals smartphones en portemonnees kan desinfecteren. Op het dak kan u dan weer koffiepauze nemen, met een uitklapbare parasol en een ligbed.

De auto zou niet voor de grote massa op de markt komen, liet Nissan weten in een persbericht. Wel zouden ze de verschillende delen apart verkopen aan geïnteresseerde klanten.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20