Dringend geld nodig? Check what to do!

Door een onvoorziene gebeurtenis kan je dringend geld nodig hebben. Maar hoe kom je eraan?  Bij geld lenen denk je direct aan lange procedures en daar heb je helemaal geen tijd voor. Maar dat is niet bij elke lening het geval. Dringend geld nodig hebben is een kwestie van snel en vooral slim handelen. Wij helpen je om dat vervelende gevoel van ik heb dringend geld nodig om te draaien naar het geruststellende gevoel dat je op een verantwoorde, financieel veilige manier snel geld kunt lenen. We zetten de snelle mogelijkheden even op een rij.

De minilening

Heb je op dit moment dringend geld nodig? Heb je zelfs héél dringend geld nodig? Deze lening is een van de snelste manieren. De aanvraag wordt binnen de 24 uur behandeld en het krediet staat enkele dagen later al op je rekening. Kortom een goede optie als het echt dringend is. Een minilening betekent een klein bedrag lenen op een korte termijn. Het maximale leenbedrag ligt meestal rond de 800 euro en dat moet je terugbetalen binnen de 7, 21 of 30 dagen. Je hoeft dus helemaal geen aflossingen te doen.

Veel voorwaarden zijn er niet gekoppeld aan de minilening. Je hoeft alleen een vast inkomen te hebben dat hoog genoeg is om de dringende lening te kunnen terugbetalen. Let er wel op dat er voor een minilening een groot rentepercentage kan aangerekend worden.

Persoonlijke lening

Wil je liever een hoger bedrag snel lenen? Sluit de persoonlijke lening dan zeker niet uit. Bij banken is de procedure redelijk tijdrovend, maar bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in leningen (bijvoorbeeld Cofidis) hoeft dat helemaal niet zo lang te duren. Hier heb je wel te maken met maandelijkse aflossingen, maar je kan veel hogere bedragen lenen dan bij de minilening.

Geldreserve en kredietkaart

Wil je goed voorbereid zijn om in de toekomst onvoorziene kosten te kunnen opvangen? Dan zijn er twee opties: de geldreserve en de kredietkaart.

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Tip: aanvragen in 2 minuten Gratis geld opnemen in België en het buitenland! Meest aangeklikte kredietkaartMeer informatie
Tip: U kan er alles online mee betalen!Meer informatie
Een kredietkaart voor studenten!Meer informatie 

Een geldreserve is een soort van kredietlijn. Je krijgt een bedrag ter beschikking en je kan dit opnemen wanneer je maar wil. Er zijn geen verplichtingen. Het bedrag dat de bank ter beschikking stelt, zal berekend worden aan de hand van je profiel. Bij een geldreserve heb je wel te maken met een variabel rentetarief en zal je het complete bedrag moeten terugbetalen binnen een afgesproken termijn.

Eens je in het bezit bent van een kredietkaart, kan je zoveel geld opnemen als je maar wil, maar je moet wel binnen de limiet blijven. Voor de kaart zal je een jaarlijkse bijdrage moeten betalen, maar je zal alleen interesten moeten betalen op de geleende bedragen.

Er zijn dus mogelijkheden genoeg om snel aan geld te geraken. Een klein bedrag nodig? Een minilening is de oplossing. Toch liever een groot bedrag? Vraag dan naar een persoonlijke lening bij een gespecialiseerd bedrijf. Momenteel geen geld nodig, maar je wil goed voorbereid zijn? Overweeg dan om een geldreserve of kredietkaart te nemen.

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Tip: aanvragen in 2 minuten Gratis geld opnemen in België en het buitenland! Meest aangeklikte kredietkaartMeer informatie
Tip: U kan er alles online mee betalen!Meer informatie
Een kredietkaart voor studenten!Meer informatie 
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20