Harrods opent eerste winkel buiten Verenigd Koninkrijk

Het oer-Britse Harrods gaat zich voor het eerst buiten Groot-Brittannië wagen. Het luxewarenhuis opent in 2020 een winkel in China.

Volgens directeur Michael Ward is het een logische beslissing om de groeiende (hogere) Chinese middenklasse te bedienen. In een interview met de Britse krant The Telegraph zegt hij dat Harrods al tien jaar investeert in China, onder meer via online verkoop. Nu wil het bedrijf op vraag Chinese consumenten een permanente aanwezigheid in het land uitbouwen.

‘Alle economische rapporten geven aan dat de groei in de komende vijf jaar uit Zuidoost-Azië zal komen’, aldus Ward. ‘Daar moeten we achteraan gaan. Het is zeer belangrijk dat we het geld volgen.’

Het nieuwe warenhuis mikt op kapitaalkrachtige millennials. De Chinese Harrods komt er in het Pudong-district van Shanghai, de opening wordt voorzien in de eerste helft van volgend jaar. Klanten zullen er naast winkels ook toegang hebben tot een bar en een tearoom. Luxemerken zullen er gedurende het jaar allerlei evenementen houden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20