Hackers proberen te infiltreren in distributieketen coronavaccins, zegt IBM

Het cybersecurityteam van IBM heeft ‘een wereldwijde phishing-campagne’ ontdekt die zich al maandenlang richt op organisaties en bedrijven die betrokken zullen zijn bij de verdeling van coronavaccins.

Volgens de experten van IBM gaat het om een zeer professionele cyberaanval die wellicht de stempel draagt van een overheid. Via phishing-mails proberen de hackers inloggegevens te ontfutselen van verscheidene organisaties en bedrijven die betrokken zijn bij de ‘koudeketen’, het transport van vaccins aan continu lage temperaturen.

Onder meer het directoraat-generaal Belastingen en douane-unie van de Europese Commissie werd aangevallen, net als spelers uit de sectoren energie, industriële productie, websitebouw, software en internetbeveiliging.

Haier

De hackers doen zich voor als een vertegenwoordiger van Haier Biomedical, de biotechpoot van het Chinese conglomeraat Haier, en richten hun e-mails, die valstrikken bevatten, naar goed uitgekozen toplui van de geviseerde organisaties.

Lees ook:

Meer
Mijn Volglijst

Beursupdate: Bel20 start in het groen na rode vrijdag

29/11/2021 08:25

(ABM FN) De Brusselse Bel20 is maandag in het groen gestart na de rode beursdag van vrijdag, al bleef de winst beperkt tot minder dan één procent.

De Bel20 stijgt 0,8 procent tot 4.161,63 punten.

De sterkste stijgers zijn Sofina en Melexis die 2,3 en 2,5 procent winnen. Het enige aandeel dat duidelijk in het rood noteert is Proximus, met een verlies van 0,8 procent.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20