Grootste rederij ter wereld legt goede resultaten neer maar zet zich schrap voor rest van het jaar

Maersk, de grootste rederij op deze planeet, doet het in het tweede kwartaal beter dan verwacht. Voor de komende maanden vormen er zich echter donderwolken.

Maerks is de grootste verscheper van containers ter wereld. Hoewel de coronacrisis welig tierde, zijn de kwartaalresultaten van het bedrijf beter dan verwacht. In het komende kwartaal zal de vraag weer aanzwengelen, denkt Maersk, maar over het hele jaar komt er een ‘aanzienlijke daling’ aan.

Omzet gedaald, winst gestegen

Hoewel er ook voor Maersk een serieuze daling in het aantal verscheepte containers zat, met een omzetdaling van 6,5 procent als gevolg, mikt Maersk hoger voor het komende jaar.

Het Deense bedrijf zag de winst ebitda met een kwart stijgen. In totaal komt dat op 1,7 miljard dollar. Dat is net beter dan de verwachtingen van analisten.

De resultaten van Maersk worden met arendsogen in de gaten gehouden, vaak zijn ze een graadmeter voor de globale handel.

Projecties voor 2020

In 2020 denkt het bedrijf een winst van 6 tot 7 miljard dollar ebitda te halen, dat is meer dan oorspronkelijk voorzien. In eerdere projecties had Maersk een bedrijfswinst van 5,5 miljard dollar voorspeld.

De omzetdaling komt door een val van 16 procent in de oceaandivisie van Maersk. Bij containerterminals daalde de omzet met 14 procent. Die daling wordt deels gecompenseerd door hogere prijzen en een hogere omzet per transactie in containerterminals.

Het aandeel van Maersk ging 4,8 procent hoger.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20