Grappige vragen om het ijs te breken tijdens zakelijke bijeenkomsten

Als je op zoek bent naar een grappige ijsbreker waarmee je de lachers direct op je hand hebt, dan zul je in veel gevallen al snel in een groep op worden genomen. Zo kun je bijvoorbeeld willen weten op welke manier je, op een grappige manier, het ijs kunt breken tijdens een zakelijke bijeenkomst. Sommige ijsbrekers zijn zowel leuk als grappig en hun doel is dan ook om de deelnemers op hun gemak te stellen als ze elkaar voor de eerste keer ontmoeten. Op andere momenten wil je misschien met behulp van een ijsbreker je verbondenheid tonen met het onderwerp van de meeting. 

Ontspannen begin van een zakelijke bijeenkomst

Het wordt doorgaans echter een heel ander verhaal als je een leuke en grappige ijsbreker wilt gaan gebruiken om een vergadering of teambuildingssessie te beginnen.

Dit soort ijsbrekers zal immers zorgen voor gelach en zullen zeker bijdragen aan een echt ontspannen sfeer tijdens de vergadering of samenkomst. Werknemers die namelijk samen kunnen lachen zijn veel meer op hun gemak en kunnen veel eenvoudiger met hun collega’s overweg gedurende de tijd dat ze de belegde vergadering bijwonen.

Je kunt bepaalde vragen als grappig ijsbrekers gebruiken waardoor je tevens weet te bereiken dat de deelnemers lachend en op een ontspannen manier aan de vergadering kunnen beginnen en zich beter op hun gemak zullen voelen. Ze zullen het bovendien minder eng vinden om iets te vertellen over zichzelf, al is het iets dat niet al te persoonlijk is, omdat ze zich in een comfortabele en aangename ambiance bevinden. Het grootste voordeel van deze leuke ijsbrekers is dat jij de vraag stelt en de deelnemers aan de bijeenkomst vervolgens de rest doen. In de regel zullen zij ook op een natuurlijke en grappige manier antwoorden. Tevens zal de onderlinge communicatie tussen de verschillende personen op een leuke en lachende wijze een discussie op gang brengen en vaak erg leuke antwoorden opleveren.

Gebruik grappige ijsbrekers om gelach uit te lokken

Als hij-ijsbrekers worden vaak gesteld als een ijsbreker om deelnemers bij het onderwerp van de vergadering of de trainingssessie te betrekken. Maar de leuke vragen vormen helaas een uitzondering op die regel. Soms wil je gewoon je ijsbreker gebruiken om gevoelens van geluk en verbondenheid op te wekken. Dat zijn dan ook de meest geschikte momenten om deze soort ijsbrekers te gebruiken.

Hieronder hebben we enkele richtlijnen opgesteld met betrekking tot de manier waarop je gemakkelijker en eerder deze vragen gaat gebruiken om het ijs te breken tijdens vergaderingen, trainingen, en allerlei andere werkgerelateerde evenement waar het de bedoeling is dat werknemers op een vriendschappelijke manier met elkaar omgaan en de je de teamgeest wilt versterken

Voorbeelden van leuke en grappige vragen om het ijs te breken

Hieronder hebben we verschillende voorbeelden verzameld van vragen om het ijs te breken die je zou kunnen gebruiken tijdens zakelijke bijeenkomsten en vergaderingen. Uiteraard kun je deze voorbeelden ook gebruiken om je eigen fantasie aan het werk te zetten en zelf leuke vragen te bedenken.

 • Als je een groente was, welke zou je dan zijn?
 • Als je morgen wakker zou worden als een dier, welk dier zou je dan het liefst willen zijn en wat is de reden dat je juist dit dier kiest?
 • Als je ergens op deze planeet zou kunnen wonen en alles mee kon nemen dat je lief is, waar zou je dan naartoe willen gaan? Kun je de groep uitleggen waarom je juist voor deze plaats hebt gekozen?
 • Welke van je favoriete kleuren zou je graag willen zijn en hoe voel je je dan als die kleur?
 • Als je een denkbeeldige vriend zou mogen kiezen, wie zou dat dan zijn en om welke reden heb je deze keuze gemaakt?
 • Indien je op een bankje in een prachtige bos zou zitten, wie zou je dan het liefst naast je laten zitten en wat is daar de reden van?
 • Wanneer je je zelf zou moeten vergelijken met zonsopgang, daglicht, schemering of de nacht, welke zou je dan zijn? Zou je de groep willen vertellen waarom je juist voor dit deel van een etmaal hebt gekozen?
 • Als je een leeftijd kon kiezen die je voor altijd zou mogen zijn, welke leeftijd zou je dan je voorkeur hebben en welke reden schuilt daar achter?
 • Indien je in een film van je keuze zou mogen spelen, welke film zou je dan kiezen en welk personage zou je willen spelen?
 • Als je zou kunnen veranderen in een historische figuur, wie zou je dan kiezen en waarom heb je juist deze man, of vrouw, gekozen?
 • Als je een stad zou zijn, welke plaats heeft dan je voorkeur en waarom heb je deze keuze gemaakt?
 • Wat zijn je tien meest favoriete gerechten?
 • Wanneer je jezelf vergelijkt met een snoepreep, welke zou je dan zijn en hoe zou je smaken? Kun je de groep ook vertellen waarom je juist voor deze lekkernij hebt gekozen?
 • Op het moment dat je je naam zou mogen veranderen, welke naam zou je dan in de toekomst gaan gebruiken en wat is daar de reden van?
 • Ben je net zoals de lente, de zomer, de herfst of de winter? Kun je de groep vertellen waarom je juist voor dit jaargetijde hebt gekozen?
 • Stel je voor dat je gestrand bent op een onbewoond eiland, welke drie voorwerpen zou je zeker bij je willen hebben?
 • Kun je een beschrijving geven aan de groep van je meest favoriete tastbaar voorwerp dat je in je bezit hebt?
 • Welk voorwerp dat je nog niet hebt, zou je het liefst willen bezitten?
 • Als je alleen zou moeten kiezen voor een vakantiebestemming waar zou je dan naartoe gaan om vakantie te vieren en waarom heb je juist deze keuze gemaakt?
 • Als je een slogan voor je leven zou moeten maken, hoe zou deze dan luiden?
 • Kies een voorwerp dat in je zak of je tas zit dat je graag zou willen delen met de groep en vertel waarom juist dit ding belangrijk voor je is.

Gebruik voor elke doelgroep de juiste vragen

Je kunt de eerder genoemde vragen, en de vragen die je zelf hebt bedacht, prima inzetten als je tenminste weet welke doelgroep je ermee wilt bereiken. Pas wanneer je weet aan welke doelgroep je een vraag gaat stellen, zul je immers weten wat deze personen zou kunnen vermaken. Gelukkig kun je niet de fout in gaan als je leuke vragen stelt om het ijs te breken. Je kunt er zelfs vanuit gaan dat, als je vragen gebruikt zoals hierboven zijn beschreven, je de deelnemers aan een bijeenkomst veel plezier bezorgd en dat de sfeer direct veel meer ontspannen zal zijn.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20