Gouden Mastercard kost 3.400 euro

In Groot-Brittannië werkt de Royal Mint aan de uitgifte van een gouden betaalkaart. Daarmee hoopt de instelling een product te kunnen ontwikkelen dat door rijkere consumenten op prijs zou kunnen worden gesteld. Dat hebben een aantal bronnen tegenover Britse media bevestigd. De kaart zou worden vervaardigd uit achttien karaats goud en zou een waarde meekrijgen van 3.000 pond.

De handtekening van de eigenaars zou op de achterkant van de kaart worden gegraveerd. De gouden kredietkaart zou moeten kunnen worden gebruikt in geldautomaten en bij contactloze kaartlezers. Indien de verdere ontwikkelingen geen grote problemen opleveren, zou het project binnen een jaar moeten klaar zijn.

Multimiljonairs

De Royal Mint, eigendom van de Britse schatkist, gaf toe te experimenteren met betaalkaarten in edelmetaal. Bronnen benadrukken wel dat het project zich nog in een beginstadium bevindt. Daarbij werd echter ook opgemerkt dat er geen garanties zijn dat de experimenten ook tot de productie van een werkbare kredietkaart zouden leiden.

Het product zou door kredietkaartmaatschappijen zoals Mastercard op de markt kunnen worden gebracht. Volgens sommige bronnen zou de gouden kredietkaart inmiddels al aan een aantal multimiljonairs zijn aangeboden.

De Royal Mint, die in de jaren zestig van de voorbije eeuw van zijn eeuwenlange thuisbasis in Londen naar Llantrisant in Wales verhuisde, is een producent van Britse en buitenlandse muntstukken. De instelling brengt ter gelegenheid van een aantal speciale gelegenheden ook bijzondere herdenkingsmunten uit.

Charles

Onder meer de productie van de medailles voor de Olympische Spelen van Londen zes jaar geleden werden aan de Royal Mint toegewezen. Er is ook aangekondigd dat de instelling voor de zeventigste verjaardag van Prince Charles, op 14 november, een speciale munt zal uitbrengen.

Daarbij wordt gebruik gemaakt wordt van een ontwerp van graveur Robert Elderton, die eerder nog opdrachten voor de Royal Mint uitvoerde.

Zopas werden ook twee speciale munten op de markt gebracht om de zestigste verjaardag van Bear Paddington te herdenken. Vorig jaar introduceerde ook American Express voor klanten uit het hogere marktsegment al een betaalkaart in metaal in plaats van in plastic.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20