Google steunt klimaatontkenners

Ondanks zijn publieke houding pro klimaatactie steunt de techgigant conservatieve denktanks, dat schrijft The Guardian.

Google heeft aanzienlijke financiële bijdragen geleverd aan enkele van de meest beruchte klimaatontkenners in Washington. Nochtans beweert Google politieke actie te steunen om de klimaatontwrichting tegen te gaan.

Het bedrijf publiceert op zijn website een lijst met honderden politieke organisaties die steun ontvangen. Daartussen staan ongeveer twintig organisaties die lobbyen tegen klimaatactie. Het gaat om verenigingen die campagne voeren tegen klimaatwetgeving. Of denktanks die de opwarming van de aarde door menselijke activiteit in vraag stellen. Ook lobbyisten die beschermingsmaatregelen uit het Obama-tijdperk proberen terug te rollen staan ertussen.

Google heeft aanzienlijke financiële bijdragen geleverd aan enkele van de meest beruchte klimaatontkenners in Washington. – FOTO: search-engine-land/flickr

Het Competitive Enterprise Instituut (CEI) staat bijvoorbeeld op de lijst. Die conservatieve lobbygroep speelde een belangrijke rol in de beslissing van Donald Trump om uit het klimaatakkoord van Parijs te stappen. Recentelijk gaf de groep zelfs kritiek op het Witte Huis omdat het te weinig milieuwetgeving zou schrappen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20