Goed leven, mobiliteit en milieu: 3 belangrijke domeinen voor Thomas & Piron

De Thomas Group & Piron is al 45 jaar actief in de bouw- en vastgoedsector en richt zich op 3 groeidomeinen:

1. Stadsvernieuwing – Bavaria project in Luik

In het noordoosten van Outremeuse, gelegen in de historische en folkloristische wijk, vinden we site Bavaria, die de laatste jaren in verval is geraakt maar ondertussen aan heropleving toe is. Thomas & Piron is actief betrokken bij deze grootschalige publiek-private samenwerking, die bestaat uit zeven thematische ruimtes om een attractie te creëren voor die alle generaties Luikenaars aanspreekt. 

Het project omvat woningen, een school, winkels, een crèche, een polikliniek (die doet denken aan het ziekenhuis Bavière dat aan het eind van de 19e eeuw op deze plek werd gebouwd), een verpleeghuis, studentenhuisvesting, een bibliotheek, culturele ruimtes, een start-up centrum voor bedrijven en een sporthal. Ook groene ruimtes en zachte mobiliteit vinden we terug binnen de site. Thomas & Piron is, via haar dochteronderneming TP BATIMENT, begonnen met de bouw van het woongedeelte van de site, in co-ontwikkeling met BPI Real Estate en Urba Liège. De nieuwe bewoners van de Résidence Schwann (149 appartementen en lofts – 1e bouwfase) zullen voor het grootste deel van een prachtig uitzicht op de rivier genieten.

2. Oprichting van ecowijken – project Schoppach in Aarlen 

Op een steenworp van het stadscentrum van Aarlen bouwt Thomas & Piron een nieuwe ecowijk in de magnifieke natuurlijke omgeving van een voormalige zandsteengroeve. Het is de bedoeling dat de bewoners van de toekomstige 150 woningen op een gemoedelijke manier dichter bij de natuur kunnen leven dankzij mobiliteit en inplanting. 

Er zijn ontmoetingsplaatsen en -diensten gepland om met mensen in contact te komen (een buurthuis, buurtwinkels, telewerkruimte, elektrische oplaadstations voor auto’s en fietsen, mobiele applicatie specifiek voor de wijk, centraal plein met speelruimte voor kinderen, lockers voor pakketbezorging, enz.) 

De gebouwen zijn erg energiezuining, alle wooneenheden hebben een buitenruimte (terras, balkon of tuin) en zijn uitgerust met domotica voor intelligent energiebeheer, de parkings zijn gegroepeerd en er zijn meer dan 100 fietsenstallingen gepland. Het geheel zal worden vergroend in samenwerking met GREEN SURF, een spin-off van de Agro-BioTech Universiteit van Gembloux, gespecialiseerd in stadslandbouw. 

De eerste fase van de bouw is in volle gang, maar de bewoners zullen naar verwachting pas in 2023 arriveren.

3. Mobiliteit: essentieel om te genieten van de voordelen van stad en dorp – Project ‘Les Berges de la Dyle’ in Court-Saint-Étienne

Thomas & Piron koos deze site, die mobiliteits- en levenskwaliteitgewijs uitstekend gelegen is, voor de bouw van dit residentiële project, dat drie gebouwen omvat die rond een klein autovrij stadsplein zijn georganiseerd, in het hart van Court-Saint-Etienne in Waals-Brabant. 

In een rustige en ruime omgeving, ligt de site op 250m van het treinstation, op twee minuten lopen van verschillende bushaltes en vlak bij de hoofdwegen N25 en E41. De omliggende steden liggen op slechts enkele minuten met de auto (Ottignies 5 min, Louvain-la-Neuve 10 min, Wavre 15 min en Nijvel 20 min). 

Het project, dat wordt gebouwd aan de oevers van de Dijle en in de nabijheid van de RAVeL, bestaat uit 65 lichte en smaakvol ingerichte woningen (met buitenruimte: terras, balkon en/of tuin), twee winkels en één polyvalente zaal. 

De bewoners zullen gebruik kunnen maken van de vele plaatselijke winkels en diensten: scholen, parken, sportcentrum, ziekenhuis en meer. Dit zal als muziek in de oren klinken voor wie zowel de rust van een dorp als de voordelen van de stad zoekt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20