Gent verplicht derde tot zesde middelbaar om na ‘verlengde’ herfstvakantie twee dagen thuis les te volgen

Gent verplicht de studenten van het tweede en derde graad om na de herfstvakantie twee dagen thuis les te volgen. De stad wil de jongeren zo twee weken fysiek thuis houden.

De Gentse maatregel komt bovenop de federale maatregel die de herfstvakantie verlengt met twee dagen. Door de verplichting om thuis les te volgen zorgt Gent ervoor dat de studenten twee weken fysiek thuiszitten.

Stijging breken

De verplichting geldt voor alle leerlingen van het secundair onderwijs in de tweede en derde graad. Concreet moeten ze thuis les volgen op donderdag 12 en vrijdag 13 november. De daaropvolgende periode vraagt Gent om over te schakelen naar deeltijds afstandsonderwijs.

Elke Decruynaere (Groen), de Gentse schepen van Onderwijs, hoopt zo de stijging van de cijfers te breken. ‘We verlengen de periode waarop de leerlingen niet fysiek op school zijn. De leerkrachten, ook in het basisonderwijs, sensibiliseren we om de maatregelen goed op te volgen in de klas’, klinkt het.

Leuven

In Gent werden er de afgelopen week 162 positieve tests bij leerlingen en 62 bij leerkrachten gemeld aan het CLB. Op 13 scholen werd een cluster vastgesteld (minstens 2 aan elkaar gelinkte besmettingen).

Ook in Leuven wordt er na de herfstvakantie overgeschakeld naar deeltijds afstandsonderwijs voor leerlingen vanaf het derde middelbaar. ‘We willen in Leuven de coronacijfers zo laag mogelijk houden en daarom is het belangrijk dat we met verschillende partners slimme maatregelen treffen die een verschil maken en houdbaar en haalbaar zijn voor iedereen’, liet de Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a) eerder deze week weten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20