Genoeg toiletpapier gehamsterd? Bereken het met deze handige website

Zodra de coronacrisis ons land naderde, begonnen we samen honderden rollen toiletpapier te hamsteren. Maar is het genoeg om de quarantaine door te komen?

U heeft misschien bij uw laatste rit langs de supermarkt een extra pak toiletpapier gekocht, uit angst dat die in quarantainetijden niet meer te krijgen zouden zijn. Maar hoeveel toiletpapier is genoeg toiletpapier?

Een Duitse website, Bliztrechner, vrij vertaald snelrekenaar, berekent het voor u in no-time. Er is een eenvoudige setting: daarbij krijgt u een ongeveer-berekening op basis van het aantal rollen, aantal toiletbezoeken en het aantal dagen quarantaine.

Voor diegenen die thuis reeds een rantsoeneringsbeleid handhaven, kan het preciezer. Als u ook ingeeft hoeveel velletjes er op een rol zitten en hoeveel u er gebruikt per toiletbezoek, krijgt u gedetailleerder advies.

Daarnaast geeft de website uiteraard ook advies over het concept ‘hamsteren’ zelf. Of het nuttig is, of het nodig is. De winkeliers in België zijn het erover eens dat dat niet nodig is, maar met deze website komt de onzinnigheid van hamsteren nog net iets scherper naar voren.

De Duitse website is hier te vinden. Wie liever in het Engels het aantal velletjes per toiletbezoek berekent, kan ook deze website gebruiken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20