Geld lenen zonder werk

Op het moment dat je werk hebt dan kun je te maken krijgen met aardig wat financiële problemen en de daarmee samenhangende stress. Indien je, als werkloze, niet bij een reguliere bank aan kunt kloppen voor een lening dan is dit zeker geen reden tot wanhoop. Behalve geld lenen van familie of goede vrienden is er immers nog een eenvoudige manier om je (tijdelijke) geldnood aan te pakken. Je kunt bijvoorbeeld een speciale online lening afsluiten om snel wat meer financiële speelruimte te creëren. Voor het aangaan van een dergelijke lening is het niet noodzakelijk om over een loonstrookje te beschikken.

Geld lenen zonder werk

Diverse online kredietverstrekkers verstrekken niet alleen leningen zonder te vragen naar loonstrookjes, maar zullen eveneens niet controleren of je op de zwarte lijst van het CKP voorkomt. Het betreft immers kleine leningen met een korte looptijd, zogenaamde minileningen, waarbij het niet wettelijk verplicht is om een dergelijke controle uit te voeren. Wel zal elke kredietverstrekker een eigen beoordeling maken ten aanzien van je kredietwaardigheid. Hier zal onder andere je leengeschiedenis worden bekeken, als je als eens eerder gebruik hebt gemaakt van de diensten van het betreffende bedrijf. Voor nieuwe klanten zal een schatting worden gemaakt ten aanzien van hun kredietwaardigheid.

Maak een vrijblijvende simulatie (tip)

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: geld lenen kost ook geld!

Snel geld lenen zonder werk

Op het moment dat je geïnteresseerd bent geraakt in minileningen, dan zul je eveneens blij worden van het feit dat je deze eenvoudig aan te vragen zijn. Een aanvraag voor een minilening kan soms al binnen enkele minuten online worden geregeld. Van achter je computer kun je dus simpel, snel en veilig je financiële problemen aanpakken. In slecht een paar muisklikken beschik je over de geldsom die je nodig hebt.

Een ander voordeel van online een minilening aanvragen is dat dit mogelijk is op elk gewenst moment, dus eveneens als je ’s avonds of in het weekend besluit een dergelijke lening aan te vragen. Je hebt immers niet langer te maken met:

 • wachttijden,
 • openingstijden van een bank of andere financiële instelling,
 • afspraken met een financieel adviseur,
 • een duimendik dossier dat gecontroleerd moet worden,
 • een tijdrovende controle bij het CKP.

Toegankelijkheid tot leningen wordt vergroot

De verstrekkers van online leningen hebben deze in het leven geroepen om het fenomeen geld lenen zo toegankelijk mogelijk te maken voor een zo groot mogelijke groep mensen. De kans dat je ook een dergelijke lening af kunt sluiten is dan ook vrij hoog. De enige voorwaarden waar je aan dient te voldoen zijn:

 • je bent 21 jaar of ouder,
 • je hebt een vaste inkomsten, bijvoorbeeld een uitkering of studiefinanciering.

Je hoeft dus geen een loonstrookje te overleggen of een baan te hebben. Dit wil zeggen dat ook studenten, uitkeringsgerechtigden en gepensioneerden in aanmerking kunnen komen voor een online lening. Op die manier is het voor een heleboel mensen veel simpeler geworden met (tijdelijk) wat meer financiële ruimte te creëren.

Hoeveel geld kan ik zonder werk lenen?

Met behulp van een online lening kun je echter slechts een vrij kleine geldsom lenen (hooguit 1000 euro). De hoogte van de lening en je leendoel bepaal je volledig zelf. De verstrekker van de minilening zal hier dan ook niet naar vragen. Wel dien je er rekening mee te houden dat het geleende geld binnen een relatief korte tijd weer terugbetaald moet worden (nooit langer dan drie maanden). Leningen van meer dan 1000 euro en/of een looptijd van meer dan drie maanden moeten namelijk aan worden gemeld bij het CKP. Ook is voor de aanvraag van een grotere lening altijd een controle bij het CKP wettelijk verplicht.

Zonder werk een lening regelen

Wanneer je een online lening af wilt sluiten, maar momenteel geen werk hebt, dan kun je door onderstaande stappen te volgen gemakkelijk, snel en veilig vandaag nog geld lenen:

 • Ga via een zoekmachine op zoek naar verstrekkers van minileningen. Als zoekterm kun je ‘minilening’, ‘flitskrediet’ of ‘online lening’ ingeven.
 • Vervolgens vraag je bij een aantal verschillende aanbieders een vrijblijvende offerte aan,
 • Na vergelijking van de offertes kun je eenvoudig de aanbieder en de lening kiezen die het meest gunstig is in je persoonlijke situatie,
 • Op de website van de kredietverstrekker kun je de lening aanvragen door heen speciaal formulier in te vullen en online te verzenden,
 • De kredietverstrekker zal je via mail of sms je leenaanvraag bevestigen,
 • Nadat de kredietverstrekker je aanvraag heeft beoordeeld, zul je, eveneens via mail of sms, een antwoord ontvangen,
 • Bij goedkeuring van je aanvraag zal het geldbedrag binnen meestal nog dezelfde dag, door middel van een spoedbetaling, op je rekening worden gestort.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20