Online geld lenen direct op rekening

Indien je een aantal decennia geleden geld wilde lenen dan moest je eerst een afspraak maken bij een bank. Tijdens de afspraak met de adviseur van de bank diende je bovendien een heleboel bewijsstukken en andere documenten mee te nemen en/of in te vullen alvorens je aanvraag voor een lening of een krediet in behandeling kon worden genomen. Kortom: het kon vaak behoorlijk wat tijd in beslag nemen voor je zekerheid had.

Vrijblijvende simulatie maken

AanbiederMin leningMax leningGratis vrijblijvende simulatie (tip)
€ 1200€ 75.000Simulatie maken
€500,01€ 25.000Simulatie maken
€5001€50.000Simulatie maken
€1250€50.000Simulatie maken

Let op: Geld lenen kost ook geld!

Online geld lenen gaat sneller

Vandaag de dag hoef je echter niet meer per se naar een bank om geld te lenen. Online zijn immers een heleboel bedrijven actief die je eveneens geld kunnen lenen en de afhandeling van de leenprocedure volledig via het internet laten verlopen. Deze manier van werken biedt een aantal belangrijke voordelen, zoals:

 • je hoeft geen afspraak meer te maken bij een adviseur van een bank,
  • je hoeft dus niet naar een bankkantoor te gaan om alles te regelen,
  • je hoeft dus geen geschikte datum en tijd te prikken voor beide agenda’s,
  • je kunt de aanvraag voor een lening altijd en overal indienen,
  • je leent gemakkelijk van achter je eigen pc of laptop.
 • je hoeft geen bergen aan documenten op te sturen ter beoordeling voordat de kredietaanvraag in behandeling kan worden genomen,
 • indien je lening wordt goedgekeurd kan de verstrekker ervan het geld digitaal naar je rekening overboeken. Dit is:
  • gemakkelijk,
  • snel,

Online lenen en direct geld op je rekening

Op het moment dat je direct geld op je rekening wilt hebben als je online een lening afsluit dan dien je op zoek te gaan naar een betrouwbare aanbieder van zogenaamde minileningen. Dit zijn namelijk kortlopende leningen waarbij je slechts een beperkt bedrag kunt lenen. De looptijd van een minilening is namelijk hooguit drie maanden en het leenbedrag mag de 1000 euro niet overschrijden. Alleen wanneer een lening aan deze voorwaarden voldoet is het immers wettelijk niet verplicht voor een kredietverstrekker om na te gaan of je een CKP codering achter je naam hebt staan. Bovendien hoeft de minilening zelf dan ook niet bij CKP aangemeld te worden.

Een controle bij het CKP duurt in de regel enkele dagen waardoor de kredietverstrekker je pas relatief laat kan vertellen of je in aanmerking komt voor het gevraagde krediet. In urgente situaties, zoals wanneer je je koelkast of auto dringend moet laten repareren of vervangen, heb je echter dringend geld nodig. Bij voorkeur heb je dan het geld nog dezelfde dag tot je beschikking om de dringende zaken af te handelen.

Hoe leen je snel geld online?

Online geld lenen kan in een heleboel gevallen dus een stuk sneller verlopen dan wanneer je met een reguliere bank of andere financiële instelling in zee gaat. Doordat er bij een online lening vaak minder, of zelfs helemaal geen, persoonlijk contact hoeft plaats te vinden, kan een dergelijke aanvraag veel sneller verlopen. Zeker wanneer je maar een paar honderd euro wilt lenen, en er dus geen controle van het CKP register hoef plaats te vinden, kan een kredietverstrekker je aanvraag al binnen enkele minuten tot uren in orde maken.

Online lenen: waar moet je rekening mee houden?

Online lenen voor direct wat extra financiële speelruimte betekent overigens wel dat je met een aantal aspecten rekening dient te houden, zoals:

 • extra hoge leenkosten, zeker als je een kortlopende en/of een kleine lening afsluit (zoals de minilening),
 • extra leenkosten vanwege bijvoorbeeld de spoedoverboeking die de kredietverstrekker moet doen om het geld direct voor je beschikbaar te maken,
 • je dient een bron van inkomsten te hebben om een minilening af te kunnen sluiten. Dit kan een salaris, maar eveneens een uitkering of studiefinanciering zijn die je op geregelde tijden ontvangt,
 • indien je je aflossing niet kunt regelen voordat de looptijd van de afgesloten lening is verstreken dan zul je te maken krijgen met extreem hoge leenkosten omdat je dan tevens een soort boetebedrag dient te betalen. Bovendien zul je dan wel vermeldt komen te staan op de zogenaamde zwarte lijst van het CKP en zal geld lenen in de toekomst in de regel minder probleemloos verlopen.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20